8 and going for 9..

Sitter just nu och nördar framför curlingdamerna som ska ta sveriges nionde medalj i detta underbara vinter-OS. Åh, som jag älskar detta OS. Man blir så jäkla stolt och glad och peppad av hur duktiga våra svenskar är. Att se svenska flaggan höjas och höra nationalsången, vem blir inte tårögd då?
Jag vill bara kasta mig ut i skidspåren och åka lika snabbt, även om den synen inte skulle bli närapå lika vacker som den när Kalla eller Hellner korsar mållinjen. Jaja. Man kan inte få allt. Och det var då satan vad långa curlingmatcher är. Gäsp.
Jennykusinen förstår mig i alla fall. Hon ringde mig efter Kallas guld och var eld och lågor. "Tove, asså vi måste ut och åka skidor!" sa hon som går direkt från stureplan till skidspåren. "Jag var nyss ute och åkte i skogen med mammas gamla skidor, det var typ inga spår men jag kryssade mellan stubbarna!" Jag älskar människor som är så blandade. Som är öppna för allt och aldrig bangar. Så vi kastade oss ut i spåren i ursvik och hon åkte klassiskt och jag skejtade, hon darrade som ett asplöv inför varje lilla sluttning och ramlade i en av backarna, men vadå, fram kom vi ju och 5 km är inget att skämmas för sådär första gången!
Sen åkte vi hem och åt sallad och kollade på Björn Ferry som tog Sveriges andra guld.

Sen åkte jag ju till Danmark och hängde med Mondi som fyllde år och alla andra som laddade för kalas. Lukas har blivit så stor. Så himla stor. Nu är han ju liksom ingen liten pojke längre. Han är ju snart lika lång som mig! Vad har hänt med min lille lockige dreng? Tiden går så fort..
Favvo hämtade upp mig och det är alltid precis som förr. Jag är så glad att jag har henne som vän. Hon har varit jorden runt och kommit tillbaka, och fortfarande är hon precis samma som alltid. Vi åt lunch, shoppade, cruisade och.. matade fåglar! Är man med Trine får man verkligen lite av allt. Hon festar, hon gör bort sig, hon reser, hon sportar, hon pluggar och hon älskar djur. Hon tyckte så himla synd om alla svanar nere vid stranden så vi åkte hem till henne och hämtade fågelmat som vi åkte tillbaka till sundet med. Synen av tusentals svanar utanför bilen avskräckte mig en aning, men inte Trine. Hon stolpade ut och kastade frön runt omkring sig som fåglarnas moder teresa. Allt medan jag stod mitt bland svanhalsarna som nådde mig till axlarna och kände mig allmänt livrädd, och Rikke satt kvar i bilen och uttråkat undrade vad vi höll på med.
Ja jisses. Jag glömmer det aldrig. Varje gång man är med Trine händer det någonting man kommer att minnas för en lång tid framöver och jag älskar det.
Det är danskan och svenskan för alltid helt enkelt.


Och nu leder minsann svenskorna med 2-1!

Over and out.


you have a match!

Och så plötsligt, när man är som minst förberedd på det har det trillat in ett mail från cc. Jag har blivit matchad med en familj i LA!!!! Barnen är 5 och 7 år gamla, en pojke och en flicka, de är en aktiv och sportig familj som bor i det tredje rikaste området i LA. Man tackar ja! De håller på att läsa igenom min ansökan nu, är de intresserade så ringer de, annars händer inget. Det vore skitkul att komma till LA så visst hoppas jag att de hör av sig. Men pengar, bilar och pooler betyder ingenting för mig om jag inte klickar med familjen, så mest av allt hoppas jag ju på att de ringer och är lika trevliga och snälla som folket på rugtoften, min danska familj. Fast det är ju att sätta ribban lite väl högt kanske.
Fortsättning följer kan man väl säga..

bara en röra av en massa tid

Det är bara en enda lång väntan hela tiden och jag undrar när jag ska lära mig att leva i nuet och inte bara planera för framtiden. Som ändå aldrig kommer.
Livet är ju nu och man är dum i huvudet om man inte lever det.
Jag tänker på usa och jag vet att det kommer bli jävligt tufft att vara borta så länge, det kommer att tära på en när allt är nytt och främmande, jag vet precis hur jag kommer känna och hur mycket jag kommer vilja åka hem.
Men jag ser fram emot det. Jag vet att det är motgångar som gör mig stark, jag vet hur jag kände i danmark och i slutändan hur otroligt rätt det var för mig att åka dit. Jag har aldrig gjort något bättre val tror jag. Trots att det var jobbigt. Man växer ju av sånt.

Jag har babblat med emma, ätit en supernyttig lunch bestående av kycklingfilé och grönsaker, och snart ska jag ge mig ut och försöka hitta en födelsedagspresent åt mamma som fyller hela 49 barre idag. Så grattis till det mamma!

och jag hade inga veckor, inga dar

Gud vad segt det känns. Halsen river och luftrören protesterar. Det är söndag och solen skiner och här sitter jag och ser ut som något katten släpat in. Borde ge mig iväg och handla. Borde lägga mig i badet och skölja av mig dagar av sjukdom. Borde bädda rent, dammsuga, vädra ur, dra upp persiennerna och släppa in lite ljus. Det låter så bra, så skönt, men det finns inga krafter.
Jag fattar inte varför jag som är typ jordens mest sällskapssjuka människa ska vara så jävla mycket ensam?

Jag sitter bara och drömmer mig bort. Vart ska jag hamna? Vem kommer vilja ta emot mig? Kommer livet att bli annorlunda där borta? Kommer jag få en nystart? Kommer jag orka ta tag i allt jag inte orkar nu?

däckad, äntligen klar och en meter snö

Det var en jobbig dag igår. Jag har sovit lite dåligt på sistone och varit rätt så stressad, och kanske blev dagen igår bara droppen. Jag hjälpte mormor att flytta hennes böcker, bar och släpade och stressade runt bakom ratten i ett stockholm fyllt av snökaos och stressade bilister. Efter ett stopp hos jennykusinen kände jag hur halsen värkte. Och det blev bara värre och värre. Jag som aldrig är sjuk och jag som skulle hälsa på emma i västis! Men imorse mådde jag ännu värre och efter det har jag legat däckad hela dagen. Ont i halsen, huvudet, bihålorna och öronen. Under dagen har det snöat typ en halvmeter till, vilket inte gör mig så mycket. Det är fint med snö och varför klaga när man vet att alternativet är 3 plusgrader och spöregn? Nu kan man ju i alla fall åka pulka, skidor och vara ute och pulsa i snön. Och blicka ut över ett riktigt vinterlandskap. Jag är så sjukt tacksam för att jag har fått uppleva den här riktiga vintern. Jag började nästan tro att jag aldrig skulle få göra det igen.

Så är jag äntligen klar med mina ansökningspapper till cc och skickade in dem i tisdags. Jag har nämligen beslutat mig att åka till usa som au pair! Jag ska inte lova allt för mycket, har ju en tendens att ändra mig lite hipp som happ men nu känns det verkligen bestämt och så snart jag får en passande familj är jag på väg! Det känns mer rätt än någonsin, att bara åka iväg och klara mig på egen hand ett tag, lära känna nya människor, uppleva en massa roliga saker och få reda på lite mer om mig själv.
För vad har jag egentligen att stanna hemma för just nu?