varning för ras..

Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
Du går genom stan som om ingenting har hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår

Kom inte för nära, du vet hur det blir
Nu har jag mitt och du ditt revir
Och du vet hur jag mår

Jag vill säga nåt nytt, men det känns inte lönt
Du har nån i handen, jag skiter i vem
Jag ser er på håll när jag skyndar mig hem
genom vitt och grönt

För mycket människor i stan just idag
Här blir man ensam bland tusen..

helgen.

Lillis och jag åkte in till mamma över helgen. Efter att jag hade totalt dissat alla försök till att ha ett liv och somnat klockan nio på fredagskvällen väckte Harald mig efter en skön nattsömn på 15 timmar. Vi åt smörgåsbord, typ midsommarbuffé med andra ord, på grand hotel, jojomensan, här sparas det inte på slantarna. Sjukt gott var det och jag var så mätt efteråt att jag helst ville grina. Men det fanns det inte tid till för vi tog båten över till fjäderholmarna och gick runt lite bland bodarna och runt på ön och lillis blev attackerad av en fiskmås. Sen åkte vi hem och köpte världens kompani med chips även om vi fortfarande var helt sjukligt mätta, och tillbringade resten av kvällen med att spela spel och svulla ännu mer. Sen bäddade vi ner oss och lillis och jag lekte som vanligt "gissa vem jag tänker på" tills vi märkte att det inte längre är så kul eftersom vi läser varandras tankar och direkt kommer på vem det är utan att behöva fråga. Seriöst, det är helt sjukt, jag tänkte på två totalt jäkla okända som vi ALDRIG träffar eller ens tänker på, varav den ena vi endast har sett en enda gång i våra liv, och Harald gissar det såklart rätt på en gång!
"Är det en kille?"
"Ja."
"Har vi sett honom idag?"
"Nej."
"Är det han som jobbar på lyssna och njut i bålsta?"
"WHAAT!!! HUR FAN..."
Jag blir rädd.

På söndagen åkte vi ut till minneslunden. Och saknade.
Sen var det EM-final och jag grät nästan av lycka när tråk-tyskarna äntligen blev besegrade och underbara härliga Spanien fick festa. Och sen var det bara att pallra sig i säng och sova sött ända fram tills de brutaltunga regndropparna väckte mig med sitt piskande på rutan och det var måndag och jobb igen.
Thats life helt enkelt.

365!

Nu har jag officiellt nått års-gränsen, och med detta inlägg också passerat det. Detta inlägg är nämligen mitt 366:nde och eftersom jag hållit på i lite mer än två år så betyder det alltså att jag skrivit i genomsnitt ett inlägg om dagen. Och det är ju inte så illa pinkat!

angripen?

Upptäckte igår att jag av någon konstig anledning hade fått ett svullet sår på ena långfingret, fullt med små vattenblåsor och det gjorde så satans ont att röra vid det. Tänkte att jag säkert hade kommit åt något på jobbet och hade handskar resten av dagen och tänkte att det försvinner säkert. Yeah sure. Imorse var det mycket mycket värre, dubbelt så stort och dessutom med ytterligare två nya likadana sår på samma hand. Dessutom värkte halsen och huvudet sprängde och i all min svaghet var tårarna riktigt nära när jag pallrade mig upp klockan 6 fastän det kändes som att chanserna för att överleva dagen var mycket liten. Under dagen blev det ännu värre, jag blev trött och yr och frös mitt i solen och två nya sår dök upp. Det känns som att man har blivit angripen av utomjordingar! Vad fan är det här för något? Måste vara någon liten elak insekt jag råkat på när vi plockade grenar i skogen (jag vet, helt sjukt men det är det vi pysslar med. Plocka sopor på en soptipp och plocka gräs på en äng tillhör också favoriterna på vårt kära sommarjobb). Lyckades i alla fall överleva dagen men portade mig själv från träningen även fast det var så roligt sist. Shit, johanna och tova och deras jäkla humor och barnsligheter, hade glömt hur sjukt kul det är att vara där när de drar igång och ramlar runt på gräsmattan och tränarna säger att "De ser ut som om de har fått sina första starköl!" Men det blev inget av det för mig idag utan jag stapplade hem och sov som en stock i två timmar. Hatar att missa träningen när man för en gångs skull har lust att gå dit.
Och trots allt som jag tidigare skrivit så får jag lov att tacka Göran för att han var snäll och lät mig göra ett softjobb så att jag inte skulle tuppa av. Det räddade min dag.
Väntar spänt på fler sår och har en misstanke om att jag snart inte kommer kunna använda min vänsterhand överhuvudtaget. Fortsättning följer...


Ett slag under bältet

Bakgrunden på lillis dator är en gruppbild från hans skolresa till tyskland, då han själv står längst bak, väldigt brun som vanligt och iklädd ett par skithäftiga pilotbrillor jag gärna skulle lägga vantarna på. Det roliga är att lillis som är en sån otroligt snäll människa, den mest omtänksamma och känsliga jag känner, ser ut som en riktig värsting. En sån som tjejer i 15-årsåldern faller pladask för, en sån som hänger ute om kvällarna och smygröker och har det där rätta hänget på jeansen och bara är sådär cool. Vad är det som har hänt med vår lilla mjukis? undrade jag.
Men pappa såg allt rakt igenom sin tilltuffade son. "Hahaha! Där står du och försöker se häftig ut! Som en riktig gangster! Fastän du egentligen är så fjösig!" 

Midsommar 08

Att hänga med favvo, att höra hennes råa humor och härliga skratt, att gå med hunden på stranden och bevittna slagsmål i bilen, att älska louise, att hinka näst intill kalorifri öl, att dra ner på freja och leva livet, att gå hem skrattandes och äta potatismos och kolla på mtv till klockan halv sex på morgonen. Att vakna lycklig och att älska livet.

Tack för att du tycker om mig och delar med dig av din energi.
Jag saknar dig redan.




EM kvartsfinal

Jag grät nästan när tyskarna slog ut Portugal. Faktiskt. Men när Italien åkte ut på straffar så var tårarna nästan ännu närmare. Men då av ilska. Varför ska alla mina favvolag åka ut? När jag inte ens gillar fotboll sådär jättemycket, kan inte då mina favoriter få vara kvar så att jag gillar det liite mer? Det är väl rätt logiskt?
Nu är turkiet det enda jag kan hoppas på. Snacka om underbart lag som aldrig ger upp, som kämpar till sista svettdroppen till sista sekunden, som lyfter sig till max i motgångar. En inställning jag gärna skulle leva upp till.
Därför skrek jag förtvivlat när tyskland kvitterade och ska ägna resten av kvällen till att heja på de rödvita.
Detvardet. Hejda.

1 år vs 7 månader

7 månader utan dig och det börjar så smått bli mer normalt. De säger att det blir lättare efter ett år, då har man liksom redan upplevt allt en gång. Nu är det fortfarande första gången för många upplevelser, första skolavslutningen, första sommarlovet. Utan dig. Jag blir rädd av att tänka på att det blir lättare efter ett år. Att jag en gång ska se det som normalt att leva så, att ha det så. För betyder inte det att man håller på att glömma? Jag vill inte glömma. Minnena är ju allt jag har kvar, de får inte försvinna. Pappa säger att det är naturligt att minnena bleknar mer och mer. Men det känns som att du fortfarande är här. Du var för stark och färgglad för att någonsin bli blek. Jag vet att jag är störd som inte kan acceptera. Döden är faktiskt det naturligaste som finns tove. Men jag vill inte riktigt vara med.
Samtidigt är det ett helt fuckin år sen jag sist föll sådär riktigt långt ner till djupet där faktiskt precis just ALLT var svart och jag tänkte att nej, det blir inte bättre än såhär, jag blir aldrig bättre än såhär, det här är allt jag räcker till. Sist jag föll för att jag inte klarade av smärtan och sveket av den jag älskade allra mest och den jag älskat allra mest någonsin.
Men jag tog mig upp trots att jag verkligen trodde att det var kört och nu har det gått ett år. Det känns som hundra men det gick fan, ett helt år och kanske är det ett tecken, ett tecken på att jag går vidare, på att jag blir starkare, och på att jag håller på att klara av det. Livet.
Jag ska nog hitta min väg jag med. Även om den blir krokig och full av uppförsbackar kommer jag fortsätta kämpa på.
Jag har aldrig varit en sån som ger upp.


Matlådemaster

Fem dagar på rangan och fasan för Den Där Matlådan har krympt allt mindre. De fem första dagarna gjorde jag nästan en grej av att äta så varierat som möjligt, nämligen en meny bestående av;
Måndag: Kycklingcurry och ris
Tisdag: Laxkotlett och wokgrönsaker
Onsdag: Fläskkarré och klyftpotatis
Torsdag: Spagetti och köttfärssås
Måndag: Broccolipaj

Woha! Inte en dag av samma kolhydrat eller sorts kött! Tänk vad ett år i danmark med madpakke varje dag kan göra. Skicka hit nobelpriset i matlåda för fasen!

Min nya winnerbäck-buddy

Sms mellan mig och lillis på lunchrasten när jag som vanligt passar på att gnälla lite om hur hemskt det är;


Lillis: "Åh, stackars dig! Men jobbar inte emma då?"
Jag: "Nej! Hon börjar inte förräns om en vecka! Jag antar att jag vänjer mig, jag antar att jag vet, ensamhet.. Det är det enda jag har kvar.."
Lillis: "Ååh Rusningstrafiken!"

Jag visste väl att jag kunde lita på dig!

ÄNTLIGEN!!

Denna gång gick resan MYCKET bättre än londonhelvetet, sas går att lita på och jag sitter nu hemma hos favvo som jobbar och därmed låter mig dras med hennes syster mamma och den alltför många gånger nämnda håriga hunden.
Men! Nu kom hon hem! WOHO!! Direktleveread från statoil och redo för fest som vanligt. Jag som varit vaken sen klockan 6 imorse kunde ju varit mer taggad men danmark är danmark och jag är alltid lika sugen på att leva livet här. Aaah, denna livslust. Den återkomer som en trogen gammal vän så fort tåget rullar in på frederikssunds station och jag ser allt det välbekanta, allt som jag har så otroligt många roliga minnen från.
Nu klagar Louise över att jag aldrig skriver något om henne så jag får skriva någon rad om detta fantastiska partydjur som faktiskt är den enda någonsin jag sett kan hålla jämna steg med trine när det gäller att dricka och festa till förmiddagen. Men hon är riktigt riktigt snäll och rolig och full med liv och hennes lilla söta leende ger alltid en riktig humör-boost. Favvo behöver jag ju inte skriva något om, hon är som hon är och hon är bäst. Och nu är det vi i 4 dagar!!!
Nej nu får det vara nog för idag, dag att ta ett skutt in i dimman.
Haido.  


On the road to the right side

Det blev Danmark ändå. Hur skulle jag kunna stå emot favvo när hon skriver på sitt roliga sätt och beordrar mig att komma ner NU och säger att jamen luugnt, jag lånar min mammas bil och hämtar dig i malmö svensker! Nu är jag alldeles hög av träning och lycka över att jag får träffa henne om ett dygn! Hon den underbara som jag inte träffat sen påsk! Det är ju sjukt! Jag behöver trine för att leva och det är just därför livet inte riktigt har funkat på sistone. Hur ska jag kunna vandra vidare med mina dagar utan min jävla danska? Shit jag behöver en riktig tanka-på-lycka-helg och glömma allt om jobbet och skit och bara festa och skratta och lyssna på lukas och bli slagen av mondi och kramad av stine. Jag behöver det så mycket och jag är helt säker på att jag kommer hem som en ny och glad människa.  
Och förresten ska jag självklart passa på att skryta lite över att sverige är i EM och det är inte danmark. Ha! Det vore förstås super om sverige kunde gå vidare ikväll då.. Matchen börjar om 10 minuter! Herre! Man kanske borde.. packa.
So long people!

Mmm.. träningsrus.

Men vad spelar egentligen jobbhelvetet för roll? Det finns ju andra världar. Som får en att bli utmattad och svettig och äckligt röd i ansiktet och helt totalt slut i kroppen, men som samtidigt får en att må bra. Jag fattar inte varför det sitter så långt in att gå till träningen. Jag gillar det ju när jag väl är där, jag ÄLSKAR det efteråt och jag tycker alltid alltid alltid att det var värt det. Men ändå slingrar jag mig in i det sista och försöker hitta minsta ursäkt för att ligga hemma och svälla och bli rastlös och få ångest. Tack gode gud för pers. Utan henne skulle jag nog väga 10 kg mer och vara mycket mer ledsen och deperimerad.
Min kropp är bäst på att producera lyckohormoner men den kräver träning som betalning för att hjälpa till med det. Tur tur för mig att jag har världens bästa pers som sällskap. Och allt snällt folk som peppar och uppmuntrar och ropar "bra tove" och "nu har du inte så många kvar", och så favoriten; "du ser stark men liten ut!" (tova såklart). Dom skulle kunna ropa, "kom igen nu knubbis, lägg på ett kol så kanske du kommer fram innan vi andra går hem!" Men det är aldrig annat än positiva ord och jag känner mig faktiskt alltid duktig av det, och det är därför jag fortsätter gå dit trots att det ibland är lite för jobbigt och luften lite för seg och det är också därför jag tycker så mycket om att vara där och kommer sakna det mer än jag egentligen fattar när jag flyttar till landetdärdepratarsåkonstigt.
Men jag återvänder nog på nåt jäkla vänster. Har ju alltid gjort det förut, efter årslånga uppehåll har jag ändå alltid hittat vägen tillbaka och kommit traskande med den klarröda tröjan och rufsiga hästsvansen. Det är nog meningen att jag ska träna där.
Bik i mitt hjärta helt enkelt.


Ensam i Frihet

En gång var jag tillfreds med mig själv
En gång sa du varför du lever och du sa det i ett brev till mig
En gång beskrev du hur du beter dig när jag ler mot dig,
men jag fick aldrig säga hur jag kände när du sket i mig

Du kan dunka känslan av livet ur kroppen på mig
och lugnt sänka mig utan spriten och rohypnolet
så varför då vänta
nu när jag ligger ner kan du skita i att sikta och sparka på känsla
aldrig mera jag och du.

Men varför snåla med ilska när du kan bråka och trilska
och förstöra för oss och göra oss båda illa
med kärleken vill jag mata dig och svälta dig
av den anledningen att jag hatar dig och älskar dig
Jag klarar mig
Fast frågan är hur?
Ta bort ditt namn som står i samtalslistan
Hade du tänkt ta slut på detta utan gråt och tandagnisslan?

Nog är det jag som bär det här på brutna händer
Och hoppas för allt i världen att vi inte slutar som vänner
aldrig mera jag och du.

du har ingen anledning att ta åt dig
för den här låten är ändå inte tillägnad dig
 

. Afasi & Filthy .

vissa kommer klappa medhårs, andra kommer klappa stenhårt i ansiktet

Okej, nu är det avgjort. Rangan är INTE rangan längre och jag hatar det. Jag hatar att gå dit, jag hatar att vara där, jag hatar att egentligen helst vilja gråta hela dagarna. Jag har fyllt 18 och får därmed nästan dubbelt så hög lön, just för att man när man blivit 18 får köra diverse maskiner, klättra på stegar och köra bil, om man nu har lyckats skaffa sig ett körkort. Vilket jag som bekänt har. Men tro inte att det spelar någon som helst jävla roll. Jag får dubbla lönen, men jag skäms eftersom jag inte gör något som helst för att förtjäna den. Åkgräsklippare, bilen, trimma, jag ber VAD SOM HELST, jag kan till och med sträcka mig till att jag gärna skulle vilja klippa med den där halvtrasiga gå-gräsklipparen som välter över ens fötter, bara jag får göra någonting som visar att jag faktiskt är 18 år. Jag skäms verkligen över att sitta och sortera flaggor för långt över hundra spänn i timmen, putsa glas, plocka sopor. Det skulle ju för fan en femåring göra lika bra! Eller en apa! Och när chefen öppet sitter och snackar om att han automatiskt tänker på att det är ju bara tjejer som städar, blir man rädd på riktigt. Vem fan var det som snabbspolade oss tillbaka till artonhundratalet? Och kan denna någon spola tillbaka fort som fan nu tack? Jag kräver inte något roligt, jag kräver inte att det ska vara hela tiden. Faktum är att jag inte ens kräver. Jag BER om att få göra någonting annat men jag antar att han inte litar på mig. Det här är första gången någonsin som jag upplever det här. Att inte ens få en chans bara på grund av att jag är tjej, liten och blond. För det måste ju vara därför? När killarna fräser runt med bilen hela dagarna med sina splitternya körkort och skryter över fikarasten över hur lite de jobbar och att de bara åker runt och rejsar med lastbilarna och leker följa john. Och han skrattar och säger bra då killar, då tar ni bilen igen efter rasten och du tove, ja du kan ju typ städa toaletterna.
Och han lyssnar inte utan avfärdar mina åsikter som om de vore nonsens. Och när jag kommit hem och kokat av ilska en lång stund och svurit och allvarligt trott att jag skulle slå sönder nåt av ilska så byts den sakta ut mot ledsamhet.
Kanske är jag bara för dålig. Kanske är jag inte bättre till något annat än att sortera strumpor? Men jag har ju liksom körkort? Och jag har haft det i ett halvår. Är jag inte bra nog att åka och slänga några kartonger då? Eller panta burkar på willys? Jag är ju trots allt 18 år. och jag tror jag orkar lyfta en aluminiumburk? Om jag tar i iallafall?
Jag försöker alltid att ge människor en chans men vad ska man göra med dem som vägrar ge en detsamma tillbaka? Då är det kört och jag hatar att det är jag som mår dåligt i slutändan och känner mig värdelös. Jag vill inte ha det så mer. Jag ställde upp på de första konstigheterna, ryktena, sanningarna, alla snuskiga skämt och den jobbiga jargongen, men nån jävla gång får det vara nog och jag jobbar INTE på rangan en enda jävla sommar till om jag inte får jobba för någon annan.
PUNKT.


Ge mig lycka på min planet

En dag på jobbet och fyra dagar till midsommar. Och jag har inte råd med flyg till danmark trots att jag saknar familjen och favvo mer än jag gjort på mycket mycket länge. Lyssnade på "world's greatest" i bilen och mindes allt som hör favvo till, och hörde mig till. Det är det värsta. Att allt det där faktiskt var en del av mig och det är det inte längre. I mina drömmar åkte jag hem till henne och den där groteskt håriga hunden och spelade fotboll och och öppnade en öl och lyssnade på musik och trines snack och kände lyckan långsamt ta över mig. Jag måste dit, jag måste få tanka på lite lycka snart.
Men tre veckor är tre veckor för mycket. I alla fall just nu. Att bli kvar här i tre veckor till känns lite.. segt. "Hitta på någonting", säger pappa. "Men", säger jag. "Du fattar ju inte. Jag har inte lust med massa någonting".  För att citera winnerbäck. Hela jag är winnerbäck. Ofta blir det så av jobbet. Första dagen var okej, men det är ju inte som förut. Aldrig som förut. Nu har jag inte ens emma.
Folk bara försvinner.
Snart är jag ensam kvar.
Och fan vad jag saknar någon att winnerbäcka med.


ingenting att göra - dag

Det här är min sista lediga dag innan jobbet på fyra veckor. Jag har inte den minsta lust att spendera 9 timmar om dagen på rangan, men vad gör man inte för pengar. Just bara för att det är min sista lediga dag har jag ingen aning om what to do. Åh jag önskar att jag bara hade en bästa vän som jag kunde plocka fram ur garderoben när jag hade tråkigt och så behövde jag aldrig vara ensam. Okej, jag vet att jag låter som en tragisk människa nu som inte har några kompisar. Så det kan bli. Fatta att jag saknar danmark. Där händer det i alla fall något. Bara 19 dagar nu på rangan och sen danmark och skåne i tre hela underbara veckor! Dessutom kommer ju emma efter 9 dagar på jobbet också och det gör det hela mycket bättre. Om vi nu får jobba tillsammans en sekund eller två. Vilket jag fortfarande tvivlar på.
Jag lever under tron att tråkiga dagar i alla fall måste bli nyttiga. Kan man inte ha roligt får man lov att jobba undan lite tråk. Som att betala räkningar, städa, rensa ur gamla prylar och packa i ordning för imorgon. Nu följer fyra veckor av matlåda varje dag också. Merde! Som att inte livet var jobbigt nog ändå.

20.0

När jag såg det stora kuvertet från Kunskapsgymnasiet var det som att hjärtat tog ett litet extra slag. Jag trodde ju. Jag var ju nästan säker. Jag blev ju årets student. Men ingenting är riktigt säkert förrän man har fått betygen i handen och jag var nästan så töntig att jag inte vågade öppna.
När jag slet ut pappret och ögonen hoppade bungyjump längs med raderna, ända ner och upp igen var det precis som att hjärtat stannade. För det var vackra tre stora bokstäver på alla rader, inte en enda rad där mönstret bröts och jag kände i hela mig. Att jag klarade det. Jag klarade det bannemig! Efter alla dessa tårar, panikattacker, alla timmar jag suttit med värkande lungor och iskalla fingrar och surrande huvud framför datorn och knappat in bokstav efter bokstav, mening efter mening, alla gånger jag vaknat helt slut och pallrat mig iväg ensam till skolan, alla gånger jag förhört mig själv och skrivit anteckningar och repeterat tills jag knappt kan tänka på annat än magnetism och tredjegradsekvationer och kroppens lymfsystem. Och alla dessa gånger jag var så nära på att ge upp. Och tänka att gymnasiet på två år är för mycket, till och med för mig, jag klarar det inte, det kommer brista, jag kommer ta slut, speciellt med natur, det är för svårt, för mycket plugg, för lite tid.
Men jag klarade det. Nu kan jag bli vafan jag vill. Eller nästan i alla fall. Pappa tyckte jag skulle söka till läkare. Och jag har inga direkta planer på att plugga vidare, men jag vet i alla fall att jag kan. Jag har i princip alla möjligheter i världen, jag har allt för att få den bästa starten i vuxenlivet. Och det har jag mig själv att tacka för. Tack mig själv för att jag har kämpat så hårt och lyckats! Jag har äntligen äntligen lyckats och jag är så stolt över mig själv.


"a chest pain is your body saying call 999."

Något av det första som slog mig när jag kom till london var den här bilden, uppklistrad på många av de kända röda dubbeldäckarna. Bredvid den stora affischen fanns texten "A chest pain is your body saying call 999." Och visst, bilden är lite halväcklig, budskapet är ju bra men det kan tyckas skumt att denna bild följer en runt hela london. Lite stämningssänkare liksom.
Men jag fastnade för den från första stund. Fotade den direkt. För att det är precis just så det känns, och det är så svårt att förklara. Bilden förmedlar känslan bättre.
För jag kan inte riktigt förklara den där smärtan, eller trycket över bröstet, som att lungorna plötsligt inte får plats att utvidga sig längre, som att någon tung jävel satt sig över min bröstkorg och trycket är så stort att det gör ont. Efter några timmar gör det riktigt riktigt ont och det är då jag gråter och ber att det ska försvinna, ber om att kunna andas normalt.
Sluta stressa så slappnar musklerna av säger farbror doktorn men har egentligen inget riktigt svar på vad det är. Ååh, vad kan det vara säger pappa men verkar inte gå längre än att just undra vad det kan vara. Det är mentalt säger jag om och om igen till mig själv eftersom jag inte känner av det lika ofta i danmark.
Men efter så många smärtfyllda timmar är jag less. Vad som än krävs så måste jag bli av med det här. Jag kan inte springa runt halva livet med andningsproblem, jag tänker inte göra det. Jag är less på att vara 18 år och ha helt okej fysik men ändå ständigt ont i bröstet. Jag är less på att bli yr och snurrig på träningen för att jag inte får tillräckligt med luft. Jag är less på att vara trött och ledsen och på dåligt humör. Jag är så jäkla jäkla less på att inte kunna andas.

Lillis

Lillis kom just hem från avslutningsmiddagen i skolan och har numera sommarlov. Imorse på avslutningen fick han gå upp tre gånger på scen för diverse priser, inklusive andrapriset för bästa betyg i skolan. Han hade 13 mvg och 4 vg, det vill säga exakt samma som jag hade när jag gick upp på samma scen för 3 år sen. Nu har vi två identiska diplom, förutom namnen då, som intygar att mamma och pappa faktiskt har gett liv åt två smarta barn. Grattis till dom. Pappa tyckte att det var "makalöst" att vi båda två var så duktiga i skolan. Jag är bara stolt över lillis. Och att han tar så lätt på det. Han anstränger sig inte, men är ändå så sjukt bra. På allt. När jag gick ut nian var jag så slutkörd att jag tappade matlusten för flera veckor, låg vaken på nätterna och var ledsen och orolig halva sommaren efter. Men Harald bara rycker på axlarna som att "det var väl inget". Han har inga hysteriska krav som gör honom sömnlös och sönderstressad, han bara är. Bäst. Det klart att han har kämpat, men inte med den paniken och ångesten som varit min ständiga följeslagare på väg mot toppen.
Tänk om man vore lite mer så. Det borde vara tvärtom men trots att jag är äldst är det jag som ser upp till honom och försöker vara som han.

Grattis lillis för det jättebra betyget och de andra priser du fick! Jag är så stolt över dig!

Sveeeeeeriigeeeeee!

När Sverige vann med 2-0 mot de regerande europamästarna satt jag och jenny och terra och skrek och vrålade och tjöt i soffan. Vi är så sjukt jävla bra. SÅ jävla bra! Vad som än händer nu så har vi i alla fall vunnit mot Grekland och det är inte illa! WOHO! GO SVERIGE!




det tål att tänkas på..

Älskade favvo uppstod på msn som en skänk från ovan och plötsligt bubblade jag av längtan efter danmark, att cruisa, äta glass och gå ut med baby på stranden och grilla och festa. Sånt finns inte längre på samma sätt i mitt liv, den där bekymmerslösa känslan, och shit vad jag saknar det.

Jag: Men ska du jobba typ hela tiden efter det?
Trine: Jaa! Men för din skull kan jag tänka mig att ta ledigt!
Jag: Ååh vad söt du är! För en fet liten svenskers skull?
Trine: Nej du! För en svensk topmodel!

HAHA den var bra du! Och en trip til dk i midsommarhelgen skulle vara riktigt nice.
För ingenting går ju trots allt upp mot att hänga med min jävla danska. <3

Inte längre kravmärkt

Jag är så slut. Helt jäkla utmattad. Och ändå kan jag inte slappna av. Efter månader med stress och press och hysteri och måsten så klarar jag inte av att bara sätta mig ner och säga "så. nu ska jag slappna av, bara göra det som är roligt, det jag har lust med, utan att känna några som helst måsten eller krav på mig själv." Jag önskar jag kunde, men nope. Jag kommer inte undan dem! Alla dessa förbannade KRAV! Det Dåliga Samvetet smyger sig på och jag känner mig dålig som solar, som sover länge och som fördriver dagarna med desperate housewives. "nej nu fasen, upp med dig, upp och städa, träna, ta tag i ditt liv och gör något vettigt!" hetsar det Sunda Förnuftet medans mitt utmattade inre mumlar tillbaka att "fan stick iväg med dig! jag har slitit som ett jävla djur i nio månader och nu är jag så slutkörd, jag förtjänar att ta lite ledigt, jag gick ut med ett snitt på 20,0 och blev årets student, förtjänar jag inte att få ha lite roligt, förtjänar jag inte att få ta det lugnt?"
Jag har numera utlyst en kamp mot det Sunda Förnuftet, jag tänker slappna av och jag tänker komma till jobbet på måndag som en utvilad människa och inte som ett vrak. Därför tänker jag ta en HEL vecka ledigt och se på tv och sitta framför datorn och bada och skratta och sola med mina vänner och äta glass och grilla med min familj UTAN att ha det minsta dåliga samvete, jag tänker slänga dagens använda kläder på golvet och ge fan i hur många kalorier jag stoppar i mig och har jag ingen lust att träna så tänker jag inte träna. Och jag tänker tvinga mig själv att njuta av det.
Because I'm worth it!

Student 08

Som anna sa; Vilken dag!
Solen sken när jag vaknade tjugo över sex på tisdagsmorgonen. Tisdag den 3 juni. Min studentdag. Från första sekund var det full rulle, duscha, på med klänning, på med skor, på med mössa, iväg till terra, locka håret, dricka skumpa, ta kort.
Vi var i skolan efter all hysteri klockan halv tio och då var det bara direkt igång med att skriva i mössorna. Sen hade lärarna den absolut skönaste teatern någonsin, "en dag på kunskapsgymnasiet kista" som bestod av det gamla vanliga, det ska vara prov och någon kommer in för sent och utbrister i ett "VA, har vi prov!?" och går sen runt och hälsar de vanliga hälsningar, axel mot axel, knytnäve mot knytnäve i flera varv och när han äntligen sätter sig ner har ingen någon penna och när provet väl sätter igång sitter ALLA och fuskar och läser på varandras ryggar under tröjan osv. Och läraren säger glatt "ni är så himla duktiga som inte fuskar, det är så roligt att se!"
När det sen är dags för den muntliga presentationen är det naturligtvis ingen som har förberett vilket beror på olika anledningar.
"Asså min kompis och hans tjej gjorde slut så jag va liksom tvungen att stötta dom..!"
"Men asså jag kan verkligen inte.."
"Asså jag mejlade dig!"
"Men jag har inte fått nåt mejl?"
"Men walla, jag svär på gud!"
"Nej, jag fick bara ett mejl av dig när det stod att du inte hade tillgång till internet!"
Sen var det världens show med lättklädda lärare som sjöng till perrellis "Hero". Ja jisses, skönaste skolan!
Så var det lite diplomutdelning och jag fick diplom som årets student. Jiho! Med motiveringen "för alla dessa MVG". Haha, kul.

Sen radade vi upp oss och vi från NV trängde såklart oss fram och när dörrarna slogs upp sprang jag ut med mina älskade tre puckon i händerna och nerför trapporna och skuttade och skrek av lycka framför folkvimlet. Vi kramade varandras händer och försökte förstå att vi var fria. Jag armbågade mig fram till min familj och körde upp armarna i luften och skrek igen av glädje, fick ta emot kramar och mängder av gosedjur och blommor och bubbel runt halsen, fotades, fotades med terra, fotades igen.
Sen kom hela flakhistorien, sommartider på högsta volym, folk som applåderar och vinkar och sjunger och dansar med oss, vi som är alldeles höga av lycka och stämning och skriker fyfan vad vi är bra, fyfan vad vi är BRA igen och igen och igen. Så ner till sergels fontän och fortsätta partyt där, musik, allt folk som fotar och skrattar, terras viftande flagga och våra skrik. Turister som kommer fram till oss när vi står och vrider ur kläderna och frågar vad fasen som har hänt och varför vi uppför oss som galningar och när vi skriker att vi har sommarlov, "our graduation!" så skrattar de ännu mer och applåderar och vill så gärna fotas med oss. Den stämningen går inte att förklara, det var så otroligt härligt.
Sen hoppade vi av efter ett antal timmar och även en sväng ut på djurgården och där stod kai och gunilla så vi polade med dem ett tag innan det var dags för anna att vandra iväg och mig att gå hem och dra av de dyngsura kläderna och sätta på mig klänningen igen och ta emot folk och få fina presenter och äta god mat.
Vid 8 tiden kom anna till mig och så spelade vi stockholmsspelet och snackade lite skit och sen var det dags för slutskivan baby!
Finns inte så mycket att säga om den, lite trögt i början men skitkul på slutet då musiken blev bättre och vi stötte ihop med två galna killar som hela tiden envisades med att lyfta upp oss högt högt i luften och man satt där som en drottning på en tron och försökte frenetiskt förhindra att folk såg rakt upp under klänningen. Så sa vi hejdå till alla lärare och till skolan och tog vårt pick och pack och släpade oss hem.
Och det var nog det.

Jag kommer sakna det sociala med skolan, att ha någonting att göra på dagarna, att träffa mina tre älskade puckon, att sitta och garva över flera timslånga luncher, de sköna lärarna, andreas "hare bra me-er", att veta vad man ska säga när folk frågar vad man pysslar med i livet. Nu får jag själv hitta en ny väg att gå, men det ska nog gå bra det med.

Den här dagen blev i alla fall helt klart en av de bästa i mitt liv och jag kan inte minnas när jag senast varit så lycklig. Det var en perfekt dag från början till slut och jag skulle inte vilja göra någonting annorlunda.
Jag vill tacka ter för att du har stått bredvid mig i tretton år och inte visar minsta vilja att vilja flytta på dig. Till vanja för att du är så trygg och ändå så rolig, för att du behövs för att göra mig hel. Till anna för att du är en så sjukt bra vän i alla väder och som ibland stjäl mina tankar och får mig att känna att du är den som jag alltid har behövt och alltid längtat efter.
Jag skulle vilja tacka alla som var med och delade denna dag med mig, i skrift på mössan, på utspringet, på flaket, på mottagningen eller på slutskivan. Kusiner och släktingar som tog ledigt från jobb och tentor för att kunna vara med mig, kompisar som kom trots egen studenthets. Tack, för alla fina presenter, men mest för att ni kom och visade att jag är värd att firas. Jag känner mig så omtyckt och duktig och det är underbart.
Ni är alltid en del av mitt hjärta och mina minnen och de försvinner aldrig!


        

Fem tankar om ICA

Mitt allra sista arbetspass i kassan på ICA är härmed avklarat och jag tänkte, i största Gert Fylking-anda, summera detta jobb med fem tankar.

- Vad i hela friden är det med dessa koder? 4011 för bananer, 1363 för lösgodis och 6740 för grön zuccini bara för att ge ett par exempel. ALLT som ska vägas, inklusive allt bröd, ska slås in med en fyrsiffrig kod och det är bäst att lära sig alla 475462728 koder utantill om man inte vill utstå sura och stressade blickar från kunderna. Och när man lite snällt frågar, eeh minns du vad de här äpplena hette, eller, hm, minns du vilket bröd du tog?, säger kunden 9 gånger av 10, "det kostade 19:90", vilket inte hjälper ett enda skit men som man är för artig för att påpeka.

- Vad tänker dessa kunder med som behandlar kassatjejen som en lägre stående människa? Som står längst bak och lassar upp hela veckoinhandlingen på bandet och det blir fullare och fullare och fullare och börjar svämma över, men att börja gå och packa, nehej då, här står man kvar och jag som sitter halvt begravd i varor försöker förtvivlat få bort allt från vågen eftersom något ska vägas, och håller ett knippe bananer i ena handen, har en grillad kyckling i knät och knappar hysteriskt in 1352 för naturgodis och när kunden tillslut får kvittot och ska börja packa så tycker han/hon att det är mycket viktigare att kontrollera kvittot med mikroskop i en stund, så att nästa kunds varor inte har en chans att få plats. Eller dem som kommer strosandes med en överfull kundvagn klockan 21.58 och man själv sitter där helt svettig av stress och vet att man inte kommer kunna stänga i tid i dag heller.
Eller dem som stirrar surt på slutsumman och misstänksamt frågar mig varför det blev så dyrt? "Ja inte fan vet jag!", har man lust att skrika. "Kolla priset innan du prackar på dig en massa grejer nästa gång istället för att stå här och glo surt på mig som om jag har gjort något fel! Eller sluta rök för 49 kronor paketet om det är pengar ni vill spara! Vad är det med er people?! Lägg av för fan!" Men det gör man ju naturligtvis aldrig. Utan ler bara ansträngt och börjar förklara vad det är kunden har köpt som nu var så himla dyrt.

- Men så finns det ju så underbara kunder också. Som lyser upp ens dag. Små söta pensionärer som önskar en god dag och som ler glatt och som säger "oj, blev det så billigt, tack så mycket!" Glada människor som skojar och hittar på små egna skämt och skrattar gott och säger "tjenare tove", eller "rulla ner bandet lite, bruden." Små sockersöta barn som klänger och hänger för att få en skymt av mig och frågar vad jag heter, de som hänger på axeln över föräldrarna och möter min blick och ler och hela jag lyser upp inombords. Lydiga små barn som inte skriker och som snällt frågar föräldern om den får ta sin glass nu?

- Det hemska med att sitta i kassan är att ha absolut nada kännedom om vart varorna finns i butiken. När stressade kunder hetsar förbi och ropar, du vart har ni glutenfritt bröd?, och man aldrig någonsin befinner sig någon annanstans än i kassan är det inte lätt att svara. Och det känns lika dumt varje gång man tvingas svara, "ingen aning, tyvärr". Vilket leder till att jag närapå springer genom hyllorna när jag ska på rast och desperat försöker undvika att bli tillfrågad. 
Eller att jobba en fredagskväll och vara sådär riktigt slutkörd och folk glatt kommer och lassar upp chips och godis och läsk och tacos och man helst av allt har lust att fråga om man inte kan få följa med dem hem istället för att sitta här och knappa in folks onyttigheter.
Är det något som är ännu värre är det kortläsarna som av någon anledning är SÄMST, och varje gång kunden drar sitt kort möts de av meddelandet "oläsligt kort", varpå de muttrar att kortet är alldeles nytt, vad konstigt, och jag gång på gång på gång säger "ja, det är läsaren, ja, den är jättedålig, jag vet inte varför, nej, det är verkligen dåligt att de inte byts ut, jaaa då", i sex timmar och när kunden klockan 21.50 drar kortet och det inte funkar har ens lättsamma "nej, det är läsaren som är dåliga, testa att dra kortet jättefort åt vänster?", har börjat haka upp sig och man har mest lust att skrika av frustration att "NEJ de där förbannade kortläsarna funkar ju för i helvete aldrig och jag för fan inte varför, jag är ingen jävla tekniker, jag är för fan bara en jävla extrajobbare och jag knäcker snart ihooop!!"

- Men så slutligen, friheten, att få rast, att sätta sig ner och trycka i sig av frukten som finns framme, godis eller bullar om man har tur, och gotta sig i veckotidningarna man aldrig själv köper. Älska älska rasterna där asså. Synd bara att man endast har en kvart på sig och det finns en gräns för hur mycket frukt och godis man hinner proppa i sig.

Eller det mest underbara, att sluta, att vandra ut i friheten och vara helt slut i kroppen och komma hem och mötas av lillis glada "grattis!" och "hur mycket har du tjänat idag?" och att direkt sätta sig ner och räkna ut hur mycket man har tjänat och dra en suck av lättnad över att ha det överstökat.

Speciellt nu när jag dragit på mig den där hemska skjortan som saknar en knapp, för sista gången.


Nej, ICA var nog inte riktigt nåt för mig. Det är lite för långtråkigt att göra samma sak i så många timmar och mina axlar säger nej tack till att sitta och lyfta mjölk och mjöl och kattsand och sexpack med öl. Men, alla jobb kan ju inte passa alla och jag har ändå dragit in en hel del sköna slantar under dessa månader.

Tack alla ni som har varit tålmodiga mot mig när jag suttit och kämpat med frukt- och brödkoder, och ni som hälsat snällt. Det har verkligen hjälpt mig att klara av 6 månaders av ett så fruktansvärt enformigt extrajobb!