Båttur

Vi tog en liten sjörövarskuta och åkte iväg på sightseeing till tre små öar. Någonting måste man ju se och är det för varmt för att åka runt med bil eller cykel eller till fots får man väl ta till vattenvägen. Båten var helt underbar och vattnet var så blått att man knappt kunde slita ögonen från det. Vi låg och softade och hade det allmänt bra, stannade och badade i en underbar liten vik när man såg helt ner till botten även fast det var säkert tio meter djupt. Vi hoppade från båten, rätt högt faktiskt. Var lite stolt över mig själv där faktiskt. Sen åt vi grekisk lunch på båten och åkte vidare till någon annan ö innan vi styrde kosan hem. Det var verkligen en av de bästa dagarna hittills och vi kom hem ännu mer solbrända och med salt över hela kroppen.
Som Fia så poetiskt uttryckte sig; sämre dagar har man ju haft!

Citerat Fia..

..när hon tyckte att jag plockade på mig lite väl mycket varor i matbutiken.

"Det här kommer att kosta skjortan och nittio!"

jag älskar finlandssvenska.

Öl och maltdrycker

Var tvungen att ta en paus i pluggandet för att komma och uppdatera mina kära läsare om vad som händer i mitt, för tillfället, händelserika liv. Finskan och jag har vänt oss till den hurtiga linjen, vi har nämligen börjat gå en timme om dagen. Det är SÅ skönt att äntligen börja röra lite på fläsket efter att ha legat utslagna av hetta i två veckors tid. Det är FÖR varmt för att springa men att gå är ju alltid något. Igår gick vi dock vilse och hamnade i någon liten skitby långt uppe i bergen med vindruvsodlingar och getter och åsnor och längden på mina steg ökade i takt med paniken och till slut hann Fia, som har typ 20 centimeter längre ben än mig, knappt med. "Fan vad du älgar på", löd en förvånad stämma bakom mig. "Man kan ju inte tro att det är möjligt att en person med så korta ben kan ta så långa steg!" Till slut hittade vi i alla fall hem och det hade hunnit bli beckmörkt ute och vi var helt dyngsura av svett.
Idag hade vi teori inför provet om öl och maltdrycker imorgon, och för en gångs skull slapp vi gå runt och smaka på äckligt stark whisky eller likörer, det var nämligen ÖLPROVNING som gällde, mmmmm jag var i mitt esse. Tills jag kom till den sista sorten som visade sig vara världens starkaste öl på typ 15% alkohol, det var ingen trevlig upplevelse ska jag säga. Plus någon konstig lager som smakade kaviar. Ja herrebudda, mycket ska man vara med om.
På fredag ska vi som bekant blanda alla 100 drinkar samt provsmaka dem allihop. Återkommer nog med en del roliga bilder och berättelser om den dagen.
Keep up the good work med att läsa och kommentera! Alltid så kul att se en ny kommentar, det värmer mitt hjärta, som i och för sig redan är typ 50 grader varmt av denna jäkla hetta.. men i alla fall! Tack!

Over and out.

whats up with the snus?

Seriöst - när man städar ett rum för kommande nya gäster så ser man väl till att avlägsna snusprillorna från taket? Och från hela tavlan? Fia föreslog att vi till nästa städning ska sätta en stor pil mot prillorna och de stora bruna fläckarna med en förtydligande lapp med texten; "Whats up with the snus?" Vilket jag såklart ansåg var en lysande idé.
Nu måste jag plugga inför morgondagens cognac-prov. Det är nämligen typ 634523 franska ord att lära sig utantill. Varning för fiasko.
Over and out.

Internet baby!!

Jag är tillbaka och märker ni vad? Jag har lyckats återförena mig med Å Ä och Ö! Applåd!! Hux flux såg vi en norrman från klassen som hade fått tag på koden till trådlösa på hotellet och den fick vi såklart och det betyder att jag sitter här med Fias bärbara dator och mår riktigt bra. Dessutom har hon hörlurar så om någon vill prata röstsamtal så är jag numera tillgänglig! Måste dock sitta i korridoren så har suttit här i någon halvtimme nu och asgarvat åt Fias samtal med sin mamma som helt föregicks på mumintrollska. Haha, jisses vilka uttryck dom har! Jag kommer ju bli helt smittad av dessa skumma ord och uttryck. Borde kanske starta en serie med "Dagens finska uttryck", nu när jag har fri tillgång till internet och allt.
Annars, allt är bra. Har dock hur mycket som helst att lära till imorgon om WHISKY av alla spriter, USCH jag mådde illa bara jag hörde ordet och inte blev det bättre när vi skulle provsmaka ca 10 olika sorter. Känner mig spyfärdig bara jag tänker på det. Nu kom Fia tillbaka från affären så hon ska lära mig att göra potatisplättar. Kan nog bli en utmaning. Kändes övermänskligt redan igår när vi skumpade hem från affären i beckmörker på guppiga vägar utan lyse med äggen skumpandes i korgen. Men de höll. Och potatisarna är stora som limpor. Ska ta kort för att bevisa.
Over and out.

En vecka pa kos!

Tyvarr sa maste jag harmed bryta min princip om att aldrig skriva utan vara tre sista bokstaver i alfabetet, nu vet jag namligen inte alls hur man fixar till dem. Ni ska vara glada for att jag inte skriver med grekiska bokstaver! En liten lagesrapport: jag lever, jag mar bra och lar mig ca 6 drinkar varje dag. Gar i skolan mellan 9 och 3 pa dagarna och bor ihop med en svensktalande cooling fran finland vid namn Fia. Det ar typ hundra grader kanns det som och man bara ligger och flamtar. Det ar helt omojligt att sova med annat an bikini pa sig och aven med balkongdorren helt oppen kanns det som att man ligger och rinner ur sangen av varme. Sjalvklart langtar jag hem till och fran, men nu har man kommit in riktigt bra har i rutinerna och det ar sa pass mycket att lara att man knappt hinner langta hem. Forra veckan hade vi prov pa vodka, rom, gin och tequila, till imorgon ar det bitters och alla mojliga sorters likorer. Plus drinkprov varje dag. Sa nog har man massor att sta i, men kul ar det och jisses vad jag alskar att sta i baren! Det ar sa sjukt kul! Riktigt stressigt att komma ihag alla ingridienser utantill, vilken drink som skulle vara i vilket glas, vilken som skulle ha is och vilken som skulle vara utan, vilken som skulle vara mixad och vilken som skulle vara skakad. Men det ar skont att rensa huvudet med lite stress ibland. Langtar verkligen tills jag kommer hem och kan visa upp mina kunskaper och blanda alla mojliga drinkar. Gillar lite mindra att flaira, dvs trana pa att tricksa och kasta med flaskor, mest for att denna traning foregar pa stranden och det ar sa varmt att man far dandimpen. Sanden ar typ varm som flytande glas och det bara rinner svett om en. Fresh. Men jag har lart mig ratt mycket kast och sa ocksa, aven om jag tvivlar pa att jag kommer vaga tillampa det i baren och kasta runt med riktiga spritflaskor.
Men nu har jag varit har i en vecka och med tanke pa hur mycket man redan har lart sig sa tvivlar jag inte pa att jag kommer vara en riktig partyfixare nar jag komer hem. Sa glad er till kommande fester for truckertove is on her way!

Kommentarer uppskattas otroligt mycket! Tack pa forhand!
Over and Out.

nollåtta nollåtta nollåtta

Som forna huvudstadsbo är jag stolt. Det här är ju typ vår dag. Kom hem från skåne inatt efter en massa upplevelser som det tyvärr är lite för sent att rapportera om. Imorgon lyfter nämligen planet som ska ta mig till grekland. Klockan 06.00. Jag kommer vara helt vansinnigt trött men eftersom jag kommer ha 6 timmar att slå ihjäl på atens flygplats så kommer jag nog försöka hitta mig en dator och uppdatera lite mer. För dom som skulle vara intresserade av det liksom.
Shit, jag åker snart. Helt sjukt! En månad på kos! Bland folk jag aldrig någonsin har sett förut. Tänk om dom är jättedumma? Och skrattar och pekar på mig? Det känns lite som första dagen i skolan, om inte värre. Men det är en utmaning. Och såna gillar jag.
På återseende!