Sovmorgon, matte, löpning

Nåt ska man väl skriva även om livet trallar på i sin vanliga gång.

Idag hade jag en nice dag med skola från nio till två. Igår på mattelektionen fattade jag för första gången sättet vi räknar på för tillfället och kunde med lycka lösa flera uppgifter helt själv. Läraren kom fram och frågade och jag kunde helt ärligt säga att jag förstod och han blev nästan ännu gladare än jag. Idag fortsatte det när jag fick hjälp av klassens geni med matteläxan och plötsligt förstod allt. Jag är ju fan inte dum! Det krävs bara att någon förklarar i min takt en gång, så kan jag ju sen. Hade nästan börjat tvivla där men nu känns det bra igen. Så bra att jag ska ta mig an lite fysik tror jag. Och det har inget att göra med att pimpen är ute och svirar och därmed offline på msn. Nejdå!

När jag kom hem från skolan stack jag direkt ut och sprang. 12 jävla kilometer! Känn på den ni! Var ute i över en timme och det var jobbigt som fan men underbart och härligt samtidigt som det plågsamma och när jag kom tillbaka låg jag länge på gräsmattan och allting snurrade och solen sken och himlen var ljusblå och det luktade sommar.
Det trodde jag aldrig att jag skulle orka, visst gick det sakta som tusan, men jag vilade ingenting! Jag har aldrig sprungit så långt i sträck förut! Wiiie!

Annars är det väl inget nytt tror jag. Har börjat sent hela den här veckan och imorgon är det idrott.
16 dagar till hem.
Jag älskar livet.


Hemmahelg

Det går egentligen inte att beskriva hur konstigt det kändes att komma hem. Jag har bara varit borta i sex veckor men det känns som ett halvt liv minst. Vi gick ju upp okristligt tidigt, klockan fem närmare bestämt men jag ville bara hemhemhem så det var bara skönt att gå upp och tänka, "Ja jäklar idag träffar jag Harald, pappa, pimpen, får se allt där hemma igen, allt som en gång var mitt och som nu är det förflutna."
När planet dunsade ner på svensk mark ville jag kasta mig ut och kyssa den smutsiga asfalten men lät bli på grund av bättre vetande.
Pimpen kom och hämtade på arlanda och kanske var det som en film, kanske inte, jag bryr mig inte, hela jag var ett leende och det var underbart att prata svenska och ha samma humor som någon och sjunga till samma musik och prata om samma saker. När man har längtat efter någon så jäkla jäkla mycket så blir det overkligt när man träffas, hur mycket man än försöker få sig själv att fatta att det är på riktigt. Jag gick nästan runt och väntade på att vakna upp som jag gjort så många gånger under snedtaket i min säng på rugtoften och förbanna mig själv och min hjärna för att jag drömmer saker som bara gör mig ledsen när jag vaknar. För att det inte är på riktigt och för att jag saknar mer då. Men nu var det på riktigt och vi åkte hem till mig där familjen hade ställt fram allt jag gillar på köksbordet och en liten lapp och det luktade bara hemma och det var ju nästan så att man fällde en tår. Nästan.
Vi åkte i alla fall till tippen, ja jag vet, det är sorgligt, men kul att hälsa på Emma och alla andra puckon och det blev även en tur till viltvattnet och som av en händelse kom Kajan upp och jag fick träffa honom också.
Sen åkte vi hem och åt kräm och sen kastade jag mig på tåget in till stan och satt på en kinarestaurang med Emma och Babs i flera timmar och snackade och skrattade åt allt och inget. Precis som det skulle vara.
Så åkte vi hem och jag pratade med familjen och fick äntligen sova i den runda sängen.

Fredagens bästa:

Pappa; "Nej dig har jag nog aldrig sett.."
Josef; "Okej, nej jag jobbade ju här i 7 veckor i somras.."
Haha, är pappa osocial eller bara allmänt borta?




På lördagen vaknade jag tidigt, vad annars när man har ett så späckat schema? Jag hade redan innan jag åkte planerat att sova fick jag göra när jag kom tillbaka till dk igen, det fanns det helt enkelt inte tid till i sverige. I alla fall så åkte pappa och jag och handlade och jag klagade mycket när vi spenderade en timme i cykelaffären och pappa klagade inget när jag hastade runt mycket längre till alla möjliga klädaffärer. Det är så han är. Men vi har alltid så kul ihop, det är något speciellt när det bara är vi två. 
Vi kom hem vid halv ett och åt plommonkräm (guds gåva och det bästa jag vet i matväg) innan jag fick skjuts ut till terra, som är den bästa jag vet i kompisväg. Hon var som vanligt och jag älskar henne för det. För att det bara var garv och snack och inget "Men hur har du det nu då?" Jag har inget emot det, men det blir lite jobbigt att dra samma sak om och om igen. Men Terra drog med mig till stallet och så fick jag se hennes pålle också som bara blir större och större. 
Sen tog jag bussen till sigtuna och det var ju en upplevelse i sig med en busschaufför som frågar mig om vägen och tar fram en karta och nästan svänger in på en ridskola varpå jag som enda passagerare i bussen får ropa "Nej, här ska du inte svänga in!"
Pappa sa sen att jag skulle sagt åt honom att svänga vänster så skulle vi kommit till uppsala vilket jag egentligen skulle till. Men så taskig är jag ju inte!
Fram till sigtuna kom vi i alla fall till slut och pimpen kom snäll som han är och hämtade. Vi åkte misstänkt länge tills vi kom fram till vatten och klippor och det som Josef tidigare hävt ur sig och jag tagit som ett skämt var tydligen helt allvarligt. Han skulle nämligen bada! I slutet av september! Nog för att jag är hälften fisk men nån måtta får det väl ändå vara! Han hoppade i alla fall från åtta meters klippor och jag grämde mig för att ha glömt kameran hemma hos Terra.
"Ahmen fan, jag råkade radera bilden på mobilen, josef nu får du hoppa en gång till!"
På väg tillbaka till bilen hoppade vi på stenar och lekte inte nudda mark och solen höll på att gå ner över vattnet och det var lagom varmt och allt var perfekt och jag kände mig som sju år igen.
Sen var det raka vägen till pimppalatset som var i full färd att bli städat när vi kom hem. Vi tittade på postkodmiljonären och åt mat och spelade spel som jag nästan vann. Nästan.
Det är såna där kvällar och nätter som man lever för, det är då allt det dåliga suddas ut och kvar finns bara allt det bra och jag tror att hela jag blev något bra igen.

Lördagens bästa;

Jag: "Hur gammal är du på den där bilden?"
Josef: "Tolv kanske."
Jag: "Men lägg av.. Varför ska du jämt hålla på och lura mig, säg sanningen istället!"
Josef: "Men jag kommer ju inte ihåg, då är det bäst att bara säga nåt konstigt."

Ja, så kan man ju också resonera..




På söndagen vaknade vi alldeles för sent och kollade på idolrepriserna och bara var fram tills klockan blev tre och jag fick skjuts (herregud, hela det här inlägget handlar ju om att pimpen får skjutsa mig hit o dit, förlåt för att jag är en sån snyltare.) till tåget som gick till märsta och där hämtade pappa så åkte vi till mormor och morfar och hälsade på dom. Där var allt som vanligt och mamma hann med att toppa mitt hår också innan vi åkte hem och jag packade och vi kollade på parlamentet.

Och idag gick jag upp satans tidigt för att åka till mitt numera tredje hem istället för andra. Det var inte direkt trevligt att återvända till trkronan men vad gör man? Tandställningen ska i alla fall ut om 3 veckor och jag nästan grinade av lycka och vad sen glad resten av dagen. Jag tycker faktiskt att jag förtjänar det.
Åkte hem och åt en sista måltid även den här gången, men nu med mig själv.
Saknade Harald och allt han är.
Men det gör jag ju jämt.

Klockan tre gick planet och det känns nästan som att ta en buss numera. Det är konstigt att flyga tappar tjusningen efter bara ett par gånger och det suger fortfarande till i magen när planet lyfter och utsikten är häftig men annars är det inte alls så stort som det en gång var. Eller kanske håller jag bara på att växa upp. Någon gång ska man ju göra det också.

Ja, nu sitter jag här igen och det känns helt okej. Skönt att koppla av och göra det vanliga.
Men jag längtar på ett sätt redan hem igen.
18 dagar kvar.

Over and Out.


Hejdå Danmark

Det här blir en riktigt kort blogg för jag är trött och ska upp klockan fem imorgon. Jag ska nämligen hem! Eller till sverige eller vad man nu säger. Tycker att hemma är på rugtoften nu, men hem hem är fortfarande hem till allt som är jag; harald, kaninen, runda sängen, terra, vanja, det vill säga hem till sverige.
Känns liite synd att inte vara här och fortsätta surfa på vågen av lycka jag haft de senaste veckorna, men jag kommer ju tillbaka!
Fått hur mycket bra musik av Natalia idag så jag har något att lyssna på när jag köper nya hörlurar. Funderar även på att köpa en ipod, och en ny mobil med danskt nummer måste jag ha. Bra timing att tappa sitt bankomatkort då. En typiskt tove-timing men just nu spelar inte det så stor roll.

Och du snälla, dina ursäkter, låt mig bara slippa dom så blir allt bra och så låtsas vi som ingenting?
Är det inte så du vill ha det?
Jag har fattat vad som gäller.
Som vi säger på FG numera; Stoppa upp den!



IMORGON KOMMER JAG HEM!


renässansvecka

Renässansveckan är helt okej så länge man får åka in till kbh var och varannan dag. Idag fick vi sovmorgon till klockan elva och att gå upp i lugn och ro och lyssna på rix morron zoo är ju inget jag tackar nej till direkt. Dessvärre var rundvandringarna i stan vidrigt långtråkiga, det var ett under att jag höll mig vaken hela dagen. Historia och dansklärarna var däremot mycket intresserade och uppmanade oss att lyssna och titta efter ordentligt på byggnader och skit medans vi andra mest mobbade M för att ha en crush i M och hon låtsas som att hon inte fattar nånting och han blir äcklad och det var mobbing på allra högsta grad och man måste vara med för att förstå men roligt var det! Efteråt stannade vi kvar och shoppade och åt och det var allsång på tåget med alla möjliga danska töntiga sånger och folk som glodde och flinade i smyg och Natalia och kurt och allt som bara är så underbart och som man lever av.
Jag älskar att vara här!

Fick skolfotona igår och jag är så ful. Väntat var det kanske men jag vet inte om jag orkar bry mig. Är bra på klassbilden i alla fall och det är kanske det viktigaste.
Jag ser väldigt svensk ut, var mitt första intryck. Kanske är logiskt i och för sig.


Hahahaha Natalia du är bara så jäkla kurt!!
Och på jullovet då jävlar vänder vi sverige uppochner på äkta danskt vis!


måndag, alliansseger och kbh

Ni borde egentligen vara glada att jag skriver så sällan, för det betyder ju att jag har en massa andra saker att göra och inte bara sitter hemma och.. fan, nu fick jag för första gången ett sånt där infall som jag aldrig trodde jag skulle få. Det är nämligen så att folk har sagt; "Åh sen när du kommer hem så kommer vi inte fatta vad du säger!", och jag har alltid skrattat och sagt att svenskan glömmer jag aldrig, inte ens för en sekund. Men nu flög det bara i mig att skriva "sitter hemma och keder mig", vilket ordagrant kan översättas med "sitter hemma och tråkar mig". Jag håller på att bli dansk på riktigt nu. YES!

Reinfeldt är ny statsminister och det är ganska skönt att vara här och därmed slippa allt valsnack x 1000, politik är ganska intressant, inget är fel, inget är rätt, jag vet inte riktigt vad jag vill men det är lite spännande med förändring. Det har jag alltid tyckt. Harald är helt tvärtom, han vill ha allt precis som det alltid har varit och knäckte nästan ihop över att vi bytte platser vid matbordet. Men så kompletterar vi varandra så bra också, visst?

I alla fall startade AT-projektet renässansen denna vecka. Det var rätt tråkigt och vi satt mest och snackade i vår grupp. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte hjälper till så mycket, men å andra sidan tror jag inte att någon förväntar sig det heller. I alla fall snackades det väldigt mycket om fredagens fest och vissa som förtjänade det blev mobbade halvt till döds. Hrm.
Efter skolan åkte vi in till köpenhamn för att lyssna på en föreläsning om Tycho Brahe på huvudbiblioteket. Det var bara så tråkigt så att man knappt trodde att det var sant! Publiken bestod av vår klass och en massa pensionärer och föreläsningen pågick i en och en halv timme. Jag och Natalia somnade lutandes mot varandra och vaknade till med ett ryck när alla började applådera. Och pensionärerna ställde bara fråga efter fråga och vägrade att sluta. Natalia suckade och jag fick lära henne "Inga fler frågor!", vilket hon sa om och om igen och kastade onda blickar bort mot de stackars Brahe-fantasterna.
Hon har förresten planer på att ta med till sverige på höstlovet. Hell yeah vad det skulle vara nice att visa runt dom i stockholm och visa svenskarna hur man festar på äkta danskt vis!

Sen gick vi ut och åt och jag fick en minitur runt kbh. Det var trevls med mycket skratt som vanligt. Sen åkte vi hem och jag var väl hemma på rugtoften vid halvniotiden. Joda.

En lång men väldigt rolig dag och imorgon är det sovmorgon.
Oturligt nog har vi ingen idrott denna vecka på grund av projektskiten. Eller kanske är det tur förresten..

Over and out!

Torsdag, rip nagel och iAudiohörlurar

När jag vaknade imorse förbannade jag dagar som denna, börja klockan åtta och gå till halv fem, och med två håltimmar i mitten. Men jag var förvånansvärt pigg och glad ändå för att vara kvart i sju på morgonen, så jag gick duktigt upp och pallrade mig till skolan. Fick en liten pik för att jag tydligen sitter och sover mot fönstret varje dag på bussen, men vafan, man måste ju utnyttja tiden på bästa sätt! På mornarna älskar jag dunderkön nere vid bron, att få sitta och halvsova tio minuter extra är inget jag tackar nej till. På eftermiddagarna är det inte lika kul däremot. Det är extra hemskt att stå och trängas i den överfulla bussen när man bara vill hem så fort som möjligt, och dessutom har mina mp3-lurar kastat in handduken på riktigt nu. De har viftat med vit flagg bra länge, men jag trodde aldrig att de skulle gå helt sönder. Men de gjorde de i alla fall, så nu är jag musiklös. Jag som har lärt mig att bli så beroende av dem hatar bussresan hem ännu mer utan musik. Pernille trodde att den kön som bildas varje eftermiddag är längst på hela Själland. Det skulle inte förvåna mig. 

Det blev inte som jag trodde den här gången heller, håltimmarna räddade min dag. Vi vek papperflygplan av ett historiahäfte på 40 sidor som någon stackare glömt kvar på bordet och drog igång världens tävling och rätt som det var låg det 40 papperfslygplan på golvet och vi hade ingen aning hur de hade kommit dit. Och det var slagsmål och russin i öron och mixtrande med Emils mp3. När han kom tillbaka från tyskan så var det kod för att sätta på den och språket var ändrat till kinesiska och ena hörluren var bunden med tvåhundra knutar. Men det var kul.
På idrotten var det ultimate igen och min vänstra ringfingernagel sa även den tack för sig. Förra veckan var det lillfingret som fick sig en smäll och började blöda, och jag insåg redan då att jag borde klippa av mina naglar om det här fresbeekastandet ska fortsätta. Men det gjorde jag inte och nu gick den av helt och det blödde och alla sa "Aaah är det dina äkta naglar, vad långa dom är, gör det ont, vill du ha ett plåster?"
Men jag och Natalia och Trine spöade skiten ur dom andra som ändå var 3 st + läraren Atle! Hehe, lite komiskt att han heter det, förkortning av atlet eller vad? 4-0 vann vi med i alla fall och Atle sa bra spelat till mig och skrek frustrerat "Jävla svenska!" när jag snodde fresbeen. Joda.

Sista timmen hade vi spanska och läste vidare i den sjuka boken som är halvporrig och halvskum. I dagens avsnitt pratade Juan smickrande om två svarta hårstrån María hade på ryggen. Den där boken är helt sjuk, ibland kan man bara inte förstå vad författaren har tänkt på, och det vill man kanske inte veta egentligen. Jag och S och S kunde inte hålla oss för skratt. Det kan vi sällan på spanskan numera.

När jag kom hem hade det handlats in tre klasar bananer eftersom jag sa att jag brukade äta mycket bananer hemma när de frågade om det var något jag saknade.
Igår sprang jag igen och jag börjar fan få igång det där nu. Vilade idag men längtar faktiskt lite till imorgon. Wiie!



Lappkonversation mellan mig och Natalia på matten:

Jag: Hur långt ska du springa idag då, 10 km?
Natalia: Nej!! Overhovedet ikke! Det kan jag fandme ikke! Er du syg, mand!?

Hahaha, eeh ta det lugnt?


På kemin:

Katharina: För er som inte vet är det förfest hos mig på fredag klockan sex!
Kemilärare HC: Förfest ååh.. Som om ni inte kan bli fulla nog!
Julie: Men..det kan vi ju inte heller!


Och imorgon är det party!
Over and Out.



skitdag

Idag var det verkligen en skitdag, från början till slut. Kanske borde man vara glad att allt dåligt händer på samma gång, för då kanske man slipper det sen. Och jag är vid rätt gott mod ändå.

Det började med att jag hade ont i halsen när jag vaknade, trots nio timmars sömn. Men jag pallrade mig ganska glatt upp ändå och kom på att jag slutade 16.20 och inte hade hunnit be om skjuts eftersom bussarna inte går den tiden. Då försvann mycket av mitt goda humör.
Den sena morgonbussen går inte förbi skolan så det blev till att knata typ en kvart och min väska väger ju ton på grund av danskaboken vi promt skulle ha med oss idag.
Väl framme i skolan visade det sig att den första lektionen var matte. Det gör ju ingenting bättre direkt. Men vi skulle få skolbilderna i slutet av lektionen i alla fall så det piggade upp en aning. Men nejnej, inte den här dagen inte. Det hade blivit nåt fel med lappen jag lämnade in, så jag fick inga bilder utan endast ytterligare en lapp som ska skickas in snarast möjligt. Suck!
Sen hände det väl inte så mycket dåligt förutom att jag upptäckte att jag hade tagit fel svintunga danskbok och dessutom packat med fysikböckerna helt i onödan. Mina axlar har en och annan oplockad gås med min hjärna just nu. Så löste det sig heller inte med skjuts så jag traskade runt halva frederikssund i jakt efter rätt busshållplats och fick vänta en halvtimme tills en någorlunda buss kom. Den tog mig i alla fall en bit på vägen och sen fick jag gå ett par kilometer innan jag äntligen kom hem. Jag gick hemifrån halv nio, slutade skolan tjugo över fyra och var hemma halv sex. Med andra ord; ingen dag man vill uppleva igen.

Dagens plus var Natalia som står och asgarvar mitt på klassfotot. Hon sprang runt halva dagen och ojade sig och förbannade den stackars fotografen som råkat välja just den bilden.
Och så var det morgonsamling med lite info om festen på fredag. Om en från trean får ihop det med en från ettan får trean tio öl och ettan tio läsk. Om det är en från tvåan och en från ettan så blir det fem av varje. Julie och Katrine hade tydligen planerat att jag skulle ragga på en etta och på så sätt tjäna fem öl. Ett utmärkt sätt att bli invigd i skolsystemet, menade dom.

Så var det med det!

FYRA VECKOR, kvinnolöp och tivoli

Fyra av dom åtta första värsta veckorna har nu gått. Jag vet inte vad jag mer kan säga om det. Läget just nu får en sjua. Och det är 11 dagar  till hem!


Egentligen gillar jag inte såna där kvinnolopp, när det är hundratusentals parfymdoftande damer i alla åldrar som radar upp sig och har gemensam uppvärmning i äkta friskis och svettis - stil. Varför måste man göra en kvinnodistans av allting? Varför ska det göras en kort klassiker som kallas tjejklassikern? För att tjejer inte pallar lika mycket eller? Jag är pappas flicka och har alltid fått höra att "Nejdu Tove, du ska inte köra nån tjejklassiker, när du blir lite äldre orkar du köra hela stora, jag kör med dig och håller dig sällskap." Min pappa vill att jag ska göra det på riktigt. Och det vill jag också, jag vill inte vara en av dom som springer tjejmilen med "tjejerna på jobbet" och i skuggan av den 30 mil långa vätternrundan cyklar 9 mil och efter det går ut och tar ett glas vin med vänninorna och säger "Åh tjejer, det här gjorde vi bra."
Det är inte det att det är något fel på att vara sån, absolut inte. Men det är inte jag.

I alla fall var det precis vad jag gjorde igår, blev meddragen på ett kvinnolopp på 5 km och det gick så vidrigt dåligt att jag knappt vet om jag ska skratta eller gråta. Lungorna vägrar helt enkelt att sammarbeta och det finns inget annat att skylla på än att jag har varit för lat. Så egentligen blev jag inte förvånad, men någonstans hoppades jag ändå på att jag inte skulle vara så dålig. Men tji fick jag.

Efter att vi hade sprungit åkte vi till tivoli. Jag har aldrig varit där, så det var roligt att testa det. Dock blev det inte så mycket åkning för oss, men desto mer för Lukas. Han hade riktigt roligt, och det var ju såklart kul att se. Vi åkte två olika bergochdalbanor och nån flygande matta, men aldrig anade jag att det som kom sist skulle bli det roligaste.
Det sista vi åkte var någon liknande som kärlekstunneln på grönan. Man satt i en båt och flöt sakta runt på en kanal. Det var Stine som drog med oss och Monica spjärnade emot och jag fattade ingenting. Den är riktigt kul, sa Stine och Monica muttrade att den var kanske trevlig om något, inte kul!
Så plötsligt satt vi i den där båten och åkte runt till någon löjlig plinkande musik från taket. "Fantastisk musik!", sa Monica ironiskt ifrån baksätet. Stine hävdade fortfarande att den var så rolig, och ju mer hon propsade på det desto buttrare blev Monica och hon suckade över hur otroligt tråkig den var. Och det hade hon i och för sig rätt i, den hade varit vansinnigt tråkig om inte allt hade varit så töntigt. Vi åkte runt och in i någon mörk tunnel och allt var bara så genomfånigt att jag inte kunde göra annat än att sitta och asgarva, åt musiken, åt dockorna, åt att mullvad heter muldvarp på danska, åt Monica, åt hela situationen. Pricken över i:t var när det plötsligt hördes nysljud från ett hål i väggen och Monica fick en nysningen, en vattendusch rakt i ansiktet. Ah, ljuva liv, jag höll på att ramla ur båten av skratt.
När vi kom tillbaka så var det ingen kö (konstigt). Trots Monicas vilda protester passade Stine på att fråga om vi fick åka ett varv till, och ja, det fick vi såklart, om vi inte hittade på något bus. Så innan Monica hann hoppa av så åkte vi helt enkelt hela varvet en gång till.
En handfull Tovehumor var den bästa toppingen på den kvällen.

Over and Out.




weekend!


Ja, så heter helg på danska. Dålig fantasi kanske?
Idag hade jag bara fyra timmar på schemat, varav en var idrott. Kan man ha en mer underbar dag? Knappast. Vi spelade ultimate igen på idrotten och det blåste som fasen och läraren drev med mig som är svensk och sa "Mucket brrraaa!".

Klockan ett for jag hemåt i 229E. Det danska vädret blir man ju inte klok på, det spöregnar i nästa sekund för att vara strålande sol i nästa. Men de tre minutrarna jag promenerade hem från bussen var det klar himmel och solsken och alldeles perfekt höstväder. Jag älskar höst!

Det går så himla mycket lättare varje gång jag springer nu. Det är underbart! En sak har jag i alla fall lärt mig en gång för alla, det duger inte att ta en träningspaus på ett par månader och sen tro att allt ska kännas lika lätt som innan. Kondition är en färskvara, och efter den här sommaren hade min kondis inte bara passerat bästföre-datumet, den var dessutom sur, klumpig, obrukbar och slängd i soporna där den hörde hemma.
Så nu börjar allt om på nytt och idag sprang jag friskt i 40 minuter och det var roligt och befriande trots motvinden. Jag börjar komma ihåg varför jag älskar att springa.

Nu ska jag duscha och äta och sen fara hem till Julie för att titta på film. (Jag vet, jag - titta på film, hallelujah, hur ska detta sluta?)
Men så är läget.
För allas information liksom.

Och det är 13 dagar  tills jag kommer hem! Iiih!


nörd-dag

Hallåå!

Idag har jag genomlidigt en sån där vidrig dag igen. Lilla veckans onsdag är inte nådig, börjar klockan åtta och slutar halv fem. Mitt på dagen när jag satt och räknade minutrarna tills vi slutade så kom jag att tänka på att dagen ändå var en timme längre när vi jobbade i somras. Varför kändes det då så extremt mycket kortare? Ni kan inte klandra mig för att hata tiden. Den vill aldrig samma sak som jag!
Men det är 15 dagar tills jag åker hem. Jihaa!

Så har vi fixat busskort till mig också och dessvärre var jag tvungen att ta ett kort i en sån där automat på stationen. Och ännu mer dessvärre så blev det fult att jag knappt kunde tro mina ögon. Jag kommer skämmas ihjäl varje morgon jag ska visa upp det där, och busschauffören kommer svimma. Joda.
När vi skulle handla sen så körde det ut en gubbe på cykel mitt framför oss och började vingla lite fram och tillbaka. Pernille visste knappt vad hon skulle göra och hon vräkte ur sig en kommentar som lät så rolig att jag bara var tvungen att asgarva rakt ut. Hon har sina små guldkorn som glimrar till lite då och då. Det är dejligt!

Bilderna är från idrottsdagen igår. Vi dansade linedance (mamma skulle varit stolt) och hiphop. Dessvärre stukade Julie foten när hon snubblade över sina egna ben så nu får vi se hur det blir med våra klubbplaner på fredag. Hon fick hoppa ut ur skolan på kryckor och vår klass vinkade och skrek åt henne och hon var lika glad som vanligt och hojtade ett "Vi ses!"
Efter att man hade idrottat klart med de olika aktiviteterna var det dags för maskeradlunchen och vår klass förvandlades till nördar. Ännu värre än vanligt då, vi är ju i alla fall matematik-fysik-kemi klass..
Efter det fick vi sluta tidigt och jag åkte hem och fick med mig Monica ut på en löptur. Det var skönt att få springa av sig lite och benhinnorna kändes inte alls den här gången.

Ska snart kolla på idol. Vi såg det igår och jag och Monica både förundrades över och led med de stackars deltagarna medans Stine mest störde sig på allas frisyrer. Ja, vad ska man säga.
Vi har kul i alla fall!




Sommaren 2006

Så var det september och sommaren är slut även i kalendern. Och innan jag öppnar dörren totalt för hösten måste jag ju avsluta sommaren först. Så här gott folk, läs eller inte, men det handlar i alla fall om sommaren 2006.


Förra sommaren åkte vi kors och tvärs genom hela sverige och även en tur ner till Danmark, men den här sommaren var faktiskt den första som jag var hemma hela tiden. Jag vet egentligen inte hur det blev så, men det kändes rätt att vara hemma och avsluta allting innan jag skulle flytta. Nu blev det ju inte riktigt som jag trodde, men det blir det kanske aldrig.


De första 3 veckorna av sommarlovet tillbringade jag på Ragn-Sells. Det var de tre bästa veckorna på hela sommaren, eller kanske i mitt liv överhuvudtaget. Vi målade, rensade ogräs, vattnade blommor och sopade hus. Där emellan hann vi med att bada och åka på flaket och lyssna till Görans barnförbjudna skämt som man inte alltid fattade. Det går inte att beskriva tjusningen i att gå upp klockan sex och jobba på en soptipp, men det var så rätt bara.
Emma var rolig, Crister var snuskig och Josef var het. Vad mer kan man begära?


De resterande 7 veckorna gick sakta i början men fortare och fortare när saker började hända.
Det var så varmt att jag låg uppe hela dagarna vid viltvattnet och som ett extra plus i kanten innebar det att man fick träffa puckona från tippen som jobbade vidare en vecka utan mig. Allra mest träffade jag Emma. Underbara, älskade Emma som jag kommer hålla fast vid så länge jag lever så att hon aldrig lämnar mig ensam här med min knäppa humor. Vi satt timmar i skabbis och pratade både allvar och skrattade så att Babs nästan fick andnöd. Babs förresten. Världens bästa Nichlas som är rädd för hajar i mälaren. Det behövs inte sägas så mycket mer. Han förgyllde också min sommar.

När tiden började närma sig den 14 augusti började jag ångra mig mer och mer för var dag som gick. Jag tyckte att jag hade allt, och det hade jag ju också. För första gången i mitt liv hade jag precis allt jag kunde önska mig och det både skrämmer mig och gör mig starkare att lämna allt det.
När jag tänker tillbaka på sommaren så tänker jag automatiskt på Emma och på jobbet. Sen är det som att resten är en dimma, som att jag har gått i trans sedan den 7 juni och nu vaknar upp och undrar vad som egentligen har hänt. Det är som att jag inte har varit mig själv, som att jag har svävat någonstans högt upp bland molnen och nu när det är den 5 september kan jag inte låta bli att undra vart tiden egentligen har tagit vägen. Jag brukar alltid tycka att sommaren tar slut alldeles för snabbt och att jag inte har hunnit med allt jag ville och att jag skulle vilja spola tillbaka bandet och börja om. Tiden brukar springa ifrån mig utan att jag får någonting uträttat och jag har aldrig känt mig nöjd med sommaren.
Det här året har sommaren tagit slut fortare än någonsin och trots det har jag aldrig känt mig så lycklig och tillfreds med livet som jag gör nu.
Tiden går fort när man har roligt, och tänker man på det sättet så är det egentligen inte alls konstigt att den här sommaren har sprungit fortare än Justin Gatlin. Och för en gångs skull har jag sprungit med istället för att besviket stå kvar vid startblocken och undra vad som egentligen gick snett.




Det som gjorde sommaren 2006 till det den blev och det jag aldrig glömmer:



- Janets student när jag insåg att hur det än blir i framtiden så kommer det alltid vara som allra bäst om jag har Terra och Vanja vid min sida.
- Winnerbäck live i Nyköping med Eev. Det kommer aldrig att finnas tillräckligt med ord för att beskriva hur det var, men det var en av de bästa kvällarna i mitt liv. Definitivt.
- Kvällarna på msn när Emma och jag skrattade ihjäl oss åt något ingen förstod och mamma och pappa kom och undrade vad jag skrattade åt och jag bara fick fram. "... det är.. Emma..!" Och självklart, de underbara timmarna i skabbis.
- Hela VM kalaset och lyckan när Italien vann.
- Jobbveckorna och allt som hörde till. Jag är redan beredd för tippen 07.
- Natten då jag sov hos Emma och vi metade, åt en enorm vattenmelon och Emma kollade på film medans jag msn:ade. Vi gjorde ingenting och det var helt underbart.
- Onsdagen innan jag åkte när jag träffade Josef för sista gången (snyftningar och tårar ifrån publiken) och vi även då fördrev en hel dag med att göra ingenting och det var lika underbart då.
- De två extradagarna jag fick jobba med m-johan och kim. Jag tror inte att jag hade fattat riktigt hur mycket jag hade saknat att ha något att göra förrän jag kom dit och åter fick dra på mig de för stora självlysande oranga byxorna. 
- Dagen i håban då vi badade, spelade twister och bara hade en enda kvällslång flashback broskolan. Ibland måste man få gå tillbaka lite i tiden också.
- Alla gånger jag tränade Harald i simning upp i viltvattnet och skrek och gormade om högre armbågar och bättre benspark. Han trotsade sin fiskrädsla och vägrade att ge upp hur mycket jag än klagade och gnällde över tekniken.
- Sommarens låtar, visan om frukosten som pappa sågar lika hårt varje gång jag spelar den och så självklart, låten som alltid får mig att tänka på jobbet, på den sista dagen och allt som hände då; manus.
- Natten då Emma och jag jobbade med projektet till Göran och Nichlas kämpade tappert för att hålla sig vaken. Klockan tre på morgonen var vi så trötta att allt blev roligt och det var en vecka tills jag skulle åka och mitt i allt skratt så kommer jag ihåg att jag tänkte att vad som än händer, så kommer jag att minnas den här natten, hur bra jag mådde, hur totalt genomlycklig jag var, för resten av mitt liv.








Det stormar och ösregnar utanför mitt fönster och inatt packade jag upp mitt duntäcke.
Så nu är det hejdå till sommaren och ett varmt välkommen till hösten.

Over and Out.


TRE VECKOR


Jag har varit här i tre veckor nu och det är 17 dagar tills jag kommer hem. Så, då hade vi den biten avklarad.

Det regnar inte sällan i det här landet direkt. Och det är inte lite heller. Hade jag varit hemma och allt hade varit som vanligt, eller som det var innan jag flyttade hit, hade jag sprungit ut och lagt mig på gräsmattan och blivit genomblöt och tittat upp i himlen. Men det är inte så nu.
Idag på danskan så började det i alla fall plötsligt ösregna igen och jag tackade min lyckliga stjärna, och mig själv, för att varit klok (eller lat) nog att ta bussen på morgonen.
Natalia fick en tillsägelse av danskläraren för att hon pladdrade alltför mycket med mig medan jag slapp skäll. Det är ofta jag klarar mig undan bara för att jag är svensk, fast jag inte ens har lyssnat eller gjort mitt bästa för att förstå. Men det är inget jag klagar över direkt.
Natalia kan nog mer svenska nu än vad jag kan danska. Egentligen är det skandal, men det är så roligt att höra hennes "Redoxreakjoner!" och "Släpp looss!" i korridorerna att det inte alls gör något. Och hon tvingade mig läsa hälften av texten högt på danska idag. Det känns pinsamt och jobbigt, men det är ju precis vad jag behöver.

Imorgon är det idrottsdag med tönt-tema i vår klass. Det blir nog ett par härliga bilder det.
Matteläraren ska prata med rektorn om att jag behöver extrahjälp i matte. Det käns hur skumt som helst att behöva höra det, och inse att det är sant. Jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det, men det är på ett sätt skönt att inget blir som man tror.


Jag vill fortfarande hem.
Ibland lite mer än jag själv tror.

skåne

Den här veckan gick hundra gånger så snabbt som de två tidigare. På måndagen när vi stod och väntade på mattelektionen klagade jag över att jag var så trött och att det var en evighet till helg. "Men det är ju bara fyra dagar kvar!", sa Julie så positivt att jag stönade inombords. Men så hipp som happ blev det fredag och jag påbörjade min färd mot skåne.

Skolan slutade tio över två men eftersom jag aldrig hade varit på frederikssund station så tog det ett bra tag för mig att hitta dit. Tio i tre satt jag i alla fall på tåget mot Köpenhamn. Efter byte i huvudstaden kom jag till Helsingör och därifrån var det båt över till Helsingborg och sverige baby! Det kändes underbart att stå på svensk mark igen måste jag säga. I helsingborg hade jag stora problem att fånga rätt tåg till ängelholm. Jag stod nästan två timmar på stationen och muttrade över spårbyten och inställda tåg. Som tur var ringde pimpen just i det rätta tillfället och jag kunde glatt babbla bort några minuter.

När jag äntligen var framme i ängelholm kom farmor och hämtade mig och så, efter ca 5 timmar på resande fot rullade vi in på den skumpiga lilla vägen och jag kunde kliva ur bilen och dra djupa andetag av skåneluft. Det luktar så speciellt där, det är som att luften är mättad av salt hav. Farmor undrade vad tusan jag höll på med där jag stod mitt på gräsmattan och bara andades.

Jag sov som en prinsessa på natten och på lördag förmiddag åkte vi till ängelholm och shoppade. Sedan var det en minnesutställning för Birgit Nilsson som farmor tyckte skulle vara intressant att se. Och jag är ju inte den som bangar för utflykter, (eller okej, det är just det jag är, men jag försöker bättra mig) så jag hängde glatt med. När vi skulle fika sen kom det en miljon getingar och farmor och dom andra gamlingarna ojade sig och gjorde världens affär och jag skrattade. Det är så härligt att umgås med andra generationer nån gång ibland, de ser alltid på saker helt annorlunda än man själv.
På kvällen bakade vi kanelbullar. Jag vet inte varför jag helt plötsligt fick för mig det, men farmor hängde på och jag fick dessutom ta med mig alla hem sen. Hem till rugtoften. Och nu börjar jag på allvar känna att det här är hemma.

Idag gjorde vi ingenting speciellt mer än att gå en långpromenad längs med stranden och vidare i hagarna bort mot lervik. Det är så vackert där och det spelade ingen roll att det blåste halvt storm. Den där platsen är en sån man vill ta med dom man tycker om till, och bara gå där och leva skitfett hela tiden.
Jag visste att skåne skulle läka mig som ingen annan plats gör, för att allt är så fridfullt rakt igenom.
Det är skönt att slippa stress, läxor, datorer och allt det vanliga. Att bara umgås med familjen, gå och lägga sig klockan tio på kvällen, gå ner till stranden eller åka på utflykt till någon gammal park eller gård. Hade jag varit där länge hade jag tröttnat, men just ett par dagar är så himla perfekt. Det är som att få en omstart.