slunga mig rätt in i smeten

En billast i pappas lilla getz räckte nästan för allt jag äger och har. Antingen har den bilen betydligt mer utrymme än vad det ser ut som, eller så är det bara jag som inte har så mycket grejer. Det är skönt. Det känns som att saker bara tynger ner en. En av mina största nöjen är att kasta mina saker, de jag inte använder alltså. Konstigt nog är det minst lika kul att köpa nya. En garderob, en ynka hylla i bokhyllan och en byrå räckte, där i mammas lägenhet. Så får vi se hur det här ska gå. Jag väljer att inte förutspå något. Det brukar låta alltför negativt då.
Det är så mycket funderingar inför måndagen, vad exakt ska jag jobba med, hur ska jag sitta, vad ska jag ha med mig, hur ska jag bete mig? Herregud nu förväntas man verkligen växa upp. Nu duger det inte att sitta och asgarva i telefon med emma åt olle&bolle längre. Eller jo förresten, lite olle&bolle finns det alltid plats för!

nej nu!

Läste nyss eves blogg, och inspirerades av hennes energi som liksom bara strålar ut ur orden hon skriver, hon verkar liksom orka allt, allt från jobb till jusristlinjen till elitträning, till pojkvän till egen lägenhet. Och här sitter jag framför datorn! Nej, nu ska jag banne mig inspireras av hennes "impossible is nothing" och lyfta på rumpan och göra något vettigt!
Tack eve för inspirationen!

bistra voda

Det har helt runnit ur mig det här med att skriva. Vem fan är intresserad liksom? Man borde få mer energi av våren men det är som att den suger musten ur mig. Det ska bli så skönt att börja jobba och komma igång. Lära mig något nytt, lära känna nya människor, få lite krav på mig och inte bara sitta här och bli mer och mer bitter.
Nej, har man inget att skriva borde man låta bli. Därför gör jag det.
Så kan jag återgå till att packa ner allt jag äger och har i diverse lådor och väskor och skriva igen när jag har flyttat och har något att skriva om igen!
Annars har jag sträckkollat på 22 avsnitt av 2900 happiness och herre min je vad bra den serien är. Eller fängslande i alla fall.
ciao!


Norge!

Grattis norge för vinsten och på nationaldagen! Det är lite konstigt att man blir så himla glad och stolt över att vara granne med norge i såna här situationer, när man mest hoppas att det inte ska gå alltför bra för danmark för att de ska hålla sig lite på mattan. Det är det där med ödmjukhet tror jag.
Men hur söt var inte han som vann igår då? Det måste helt klart vara norges hetaste gutt! Och ja, petra mehde, han är för ung för dig!
Eller som mamma sa på repetitionen; "Men det är något speciellt med norrmän, de har speciella drag.. Ja, norrmän är verkligen ett vackert folk!"
Kommentatorn; "Ja, det här var alltså Alexander, född i vitryssland!"
haha!



bild lånad från google

sweet summer sweat

Jag börjar tröttna på alla som lovar att så mycket roliga saker ska hända och att det nog ska finnas tid, det finns ingen tid förrän man själv avsätter den. Men här deppas inte, är det något jag har lärt mig så är det att man inte kan styra över andra människor, de tar sina egna beslut och det är bara att acceptera även om man inte nödvändigtvis håller med.
Jag skuttade upp på cykeln och cyklade en timme och tjugo minuter framför biggest loser. Desto mer upptagna mina vänner är, desto mer fit kommer jag att bli inför beach 09!  
Det gör mig så frustrerad att det är så sjukt kallt ute, man vaknar och tänker YES, det är sol, nu ska jag pressa satan för att behålla min bränna, men så sticker man näsan utanför dörren och möts av sibiriska vindar och en kyla som isar i märg och ben. Det är bara att smälla igen dörren så snabbt man kan för att inte förfrysa. Thailand, jag saknar dig!
Nej, nu ska jag dra med lillis ut och gå, vi är ju ensamma i helgen eftersom pappa dragit till göteborg.
Aah, underbara ensamhet, jag trodde aldrig att jag skulle lära mig att tycka om dig så mycket som jag faktiskt gör.  


Lycka!

Jag kände att det skulle bli en bra dag trots att jag var tvungen att pallra mig upp i svinottan efter bara 4 timmar sömn för att köra hem bilen och hinna ut ur stan innan trängselskatten börjar. Kom hem trött som en zombie efter att ha sms:at lite med emma på vägen, det kändes skönt att inte vara den enda som var vaken så tidigt! Skillnaden var ju att hon var på väg till jobbet medan jag skulle hem och somna om. Livet är bra orättvist ibland!
Men, så väcktes jag av mamma och såg att jag hade ett missat samtal - från NCC! Som jag var på intervju hos i tisdags och bara önskade av hela mitt hjärta skulle vilja ha mig på sin ekonomiavdelning i den danska delen.
Det var bara att hoppa upp på trainern och cykla friskt till två program av biggest loser. Love it!
Det fick tiden att gå och vid halv ett ringde det igen. Och jag fick jobbet! Trodde jag skulle börja skrika och dansa av lycka men lyckades behärska mig. Tänk att jag efter 9 dagar hemma i sveriget har ett heltidsjobb! Det första i mitt liv!
Hej vardag, hej jobb, lån och eget boende säger jag bara och HEJDÅ bålsta! Jag vet att jag inte har varit så lockad av heltidsjobb tidigare, men just nu känns det bara helt underbart. Jag är så satans less på att bo hemma och inte kunna styra fullt ut över mitt eget liv, jag är SÅ redo att sätta igång och jobba och skapa mig den tillvaro jag vill ha.
Samtidigt är det läskigt, herregud, har jag blivit så stor, förväntas jag vara vuxen och ta hand om mig själv nu? Det här betyder jobb från 8-5, 5 dagar i veckan, typ 45 veckor om året. Inga timlånga luncher, inga chilldagar med film och långa promenader, inga sommarlov. Det känns lite som att det inte finns någon återvändo. Har jag väl flyttat hemifrån och börjat jobba kan jag inte komma krypande tillbaka hem sen.
Men det ska nog gå bra. Det måste jag ju tro. Jag är ju faktiskt inte ens 20 år och har ingen att försörja eller ta hänsyn till förutom mig själv. Och dessutom har jag ju så många underbara människor i mitt liv som förhoppningsvis kommer stötta mig!
Så idag hurrar jag för mig själv och mitt första riktiga jobb! Yehoo!


schlagerfläkten

Roger i rix morron zoo beklagar sig över att till och med hårdrockarna i melodifestivalen använder sig av samma sorts fläkt som carola hade i fångad av en stormvind för en herrans massa år sen.
Roger: "Nu räcker det, nu ställer vi undan schlagerfläkten!"
Titti: "Kan inte carola ta hem den till sig?"
Nyhetsuppläsaren: "Men vad ska vi ha istället då?"
Gert: "En regnmaskin!"

Hahahahah! Älska rix morron zoo! En av de bästa sakerna med sverige!

how could you be so heartless?

Är det något som är vackert så är det när himlen är djupt blågrå utan en strimma ljus, samtidigt som solen på något mirakulöst sätt letar sig fram och skiner ner på marken. Liksom sol och mulet samtidigt. Precis så är det just nu.

Och ibland kan jag längta ihjäl mig efter någonstans där jag hör hemma. Ett hem som är mitt, som jag har valt och där mina grejer är. Att öppna kylen och bara se mat som jag tycker om och att tvätta bara mina kläder. Jag har varit rotlös så länge nu. Önsta innan danmark är det sista jag kommer ihåg som ett riktigt hem, där jag verkligen kände mig hemma, hade en plats. Just face it, 93 kvadratmeter för tre personer och 53453 cyklar är ingen schysst ekvation. Iallafall inte för mig. Men man ska väl inte klaga. Tänk på alla stackars thailändska barn som bor i ett dragigt skjul.
Men herregud vad skönt det vore att ha riktig plats för sina grejer.
Jag är less på att flänga runt. I tjugoårspresent önskar jag mig en riktig vardag. Ett liv som rullar på i sakta mak, med alla fördelar och nackdelar det innebär.
Men men, ett halvår har jag på mig tills jag blir 20 och borde få riktigt åldersångest. Tills dess ska stordåd utföras! Vänta bara..

Sverige

Det var en vacker vårdag och vi åkte ut till mormor för att så. Just det, så, rad efter rad hackades upp i landet och pudrades med frön och det täcktes över med jord och vattnades och spreds ut fiberdukar. Så nu är det bara att vänta och se och rätt som det är så växer det upp kålrötter, ärtor, bönor, lökar, morötter, dill, persilja och gud vet vad.
Det är lite charmen med sverige, att gå där med vattenkannan i högsta hugg och gummistövlarna som långsamt blir till platåskor av leran som byggs upp under sulan, att kisa mot solen och säga vilket fantastiskt väder vi har, fast det är typ 16 grader. I solen.
Och ironiskt nog ljöd någon konstig synth-variant av nationalsången från grannen och haralds vattenkanna var blå och gul.
Det är precis vad jag behöver just nu.

weeell..

Kanske dags att tacka för mig och min blogg? Det känns inte så himla värt att skriva längre.. Vet inte varför faktiskt. Har nog kommit av mig för mycket under backpackerhistorien.
Just nu är jag i alla fall hos farmor och hjälper henne lite grann. Och umgås såklart! Vi har just tryckt i oss en macka från subway och ska åka bort med lite grejer till återvinningscentralen. Så roligt har jag på dagarna!

Emma emma emma, får träffa henne om ett par timmar och längtar som fan. Har inte setts på över tre månader, inte ens hört hennes röst! Och jag ska njuta som tusan av de timmarna jag får med henne ikväll, för man vet inte när hon kan klämma in mig igen i sitt minst sagt fullspäckade liv.
..och årets första grillning! yeah!

Ibland känns det SÅ tungt att det plötsligt förväntas en massa av en. Tove hur går det med jobb, ska du inte plugga något, när ska du flytta hemifrån egentligen och varför är du FORTFARANDE evig singel?
Ja du.. Jag säger som winnerbäck, " Vad svarar man på sånt? Man svarar nog ingenting."

Hemma

Nu är jag hemma, landade i ett stycke med all min packning som typ bara består av presenter till alla här hemma. Det känns skumt att vara hemma, att tre månaders livsstil plötsligt bara är ett minne, att jag nu förväntas leva ett normalt liv och ta tag i min tillvaro. Men varför skulle jag inte klara av det?

Har börjat dagen med att packa upp, städa, dammsuga och diska. Nu ska jag ge mig ut i det vackra vårvädret och gå en promenad, hämta mitt simkort till mobilen och köpa jäst eftersom det nu ska bakas bröd!
Och sol är det ju, även fast den inte riktigt går att jämföra med den thailändska.

Det känns inte som att jag är samma människa längre. Men är man någonsin det? Man förändras väl och utvecklas lite för var dag som går antar jag. Mina 89 dagar av utveckling ramlade över mig lite plötsligt nu bara.
Sorry för dåligt inlägg men jag behöver lite tid på mig för att komma tillbaka in i rutinen.
Ciao!