14 Augusti

Idag är det exakt ett år sen jag tog mitt pick och pack och flög över till landetdärdepratarsåkonstigt.
Ett år sen jag checkade in 20 kilo övervikt och satt och storbölade i gaten.
Ett år sen jag kom hem till rugtoften och fick se rummet de så fint gjort ordning till mig.
Ett år sen jag grät mig till sömns den första natten i den nya sängen under snedtaket.

Mycket har hänt sen dess, mycket som jag aldrig någonsin kunde föreställa mig skulle hända.
Jag trodde inte att jag skulle gå miste om det sista året i mitt barndomshem, men det gjorde jag. Jag trodde aldrig att jag skulle förlora min pojkvän, men det gjorde jag. Jag anade aldrig att jag skulle få uppleva min lillebrors förvandling ifrån osäker pojke till ung man, på håll, men det var så det blev.
Jag trodde liksom att tiden skulle stå stilla medans jag var borta och att när jag kom tillbaka skulle allt vara precis som när jag åkte. Det var ju det folk sa till mig. Alla jag pratade med lovade att jag inte skulle missa någonting. 
Det var därför jag var 100% lycklig med mitt år i danmark, ända tills jag kom hem och märkte allt som hade förändrats. Det var så mycket som var annorlunda, och plötsligt passade jag liksom inte in längre. Det var ungefär då den sommarlånga funderingen började, den som ifrågasatte om det verkligen var rätt att åka, eller kanske ännu mer, om det verkligen var rätt att komma tillbaka.
Jag är inte samma person nu som innan jag åkte. Det är kanske därför jag har så svårt att anpassa mig, att smälta in, att hitta en plats.
Kanske kommer jag aldrig fram till ett svar, men jag har just nu insett att det kanske inte gör så mycket.
Man kanske inte behöver ha ett svar på allt. Kanske finns det inte ens ett svar.
Jag är ledsen för det jag gick miste om, men samtidigt glad för det jag fick uppleva.
Och eftersom det ändå inte finns något jag kan göra för att ändra på situationen så får det faktiskt räcka med det.


Over and out.


Där allt förändras fast ingenting händer

Lugn, bara lugn, det här blir inte alls lika långt och tråkigt och neggit som det förra inlägget, näädå, jag tänkte bara säga att jag hatar att flytta för det är tattigt att sitta på golvet och äta på papperstallrikar och rensa och städa och slänga tills hjärnan blir utmattad eftersom skräpet aldrig minskar, men jag äger på att köra bil och tragiskt nog saknar jag att jobba och längtar till danmark som den lilla dåre jag är, samtidigt som jag äntligen har internet hemma och mtv går varm på egen platt-tv och lite känns det som att bli köpt, men det kan folket glömma, visst jag tar grejerna, men det känns inte mer okej att flytta för det, det nya stället förblir det nya stället och blir aldrig någonsin hemma.
Andningspaus.

Per sa en gång, "Det kommer ordna sig.. även fast du är svensk."
Jag: "Jag är inte svensk längre.."
Per: "Jamen då är det ju ännu större hopp för dig!"

Over and out.


Jag antar att du vet.. ensamhet, det är det enda vi har kvar.

Det går trögt på bloggfronten nu. Inte för att det spelar så stor roll. Sommaren rullar på och folk jobbar, reser, shoppar, festar och steker sig i den lilla sol vi har utan att det gör någon som helst skillnad att en liten snart artonåring sitter framför datorn och slösar bort tid.
Vi flyttar för fulla muggar och jag hatar det. Ingenting kommer någonsin göra så att det känns bra att lämna sitt hem sedan 12 år tillbaka, och det stör mig bara att folk försöker.
Veckan i skåne var skön, och jag försökte att inte tänka alltför mycket på hur mycket bättre det hade varit om vi bara hade tagit oss över sundet.
Det tjänar ingenting till att längta, jag vet att Danmark är mitt ställe, men vet också att jag är fast här i minst ett år till. Men ändå kan jag inte låta bli, jag saknar språket, jag saknar humorn, jag saknar folkets inställning, jag saknar danskveckan och alla interna sjuka skämt och jag fattar inte varför jag ska bli född på ett ställe jag inte ens vill vara på.  
Det enda som går framåt just nu är övningskörandet, men otacksam och missnöjd som jag är bryr jag mig knappt. Bilkörandet slutade vara kul när jag lärde mig det och det känns inte alls lika viktigt att visa alla att jag minsann kommer ta körkort snabbt, som det gjorde innan. Jag antar att jag bara blir sporrad av att folk inte tror på mig, som om jag hela tiden ska bevisa något.
Annars går winnerbäck 24/7 och eftersom alla är bortresta eller upptagna med viktigare saker sitter jag av dagarna framför datorn och försöker att förtränga hur sorglig jag är.
Förlåt för neggot och för att jag skriver så mycket skit som absolut ingen bryr sig om.