kemi SLUTprov


Idag hade vi slutprov i kemi och något måste ha flugit i mig för jag kunde varenda uppgift även fast jag inte hade pluggat någonting. Man kan ju liksom inte sätta sig och plugga kemi när man har en Lukassöting över hela sig och en massa danska i öronen. Nej, det duger inte.
Inte för att jag vet om jag hade så mycket rätt, men jag kunde i alla fall lösa ut alla och få fram ett svar och det var betydligt mer än vad jag hade hoppats på. Så nu är jag bara så glad.

Även fast jag inte har tränat en millisekund sen förra veckan och knappt minns hur man springer längre, så tänker jag skippa träningen idag. Ekvationen biologiprov på måndag + utan att plugga till det får inget positivt svar, sanna mina ord. Dessutomregnardetochjagharliteontihalsen.
Jag har aldrig varit bra på det där med ursäkter.

Istället tänker jag;

  • Skriva klart examinationsuppgiften.
  • Plugga biologi.
  • Rensa min garderob.
  • Städa mitt rum.
  • Skriva en liten lista över allt jag inte har, och kommer att behöva innan jag flyttar. (78 dagar 78 dagar)
Idag i skolan ritade Anna och jag upp hela våra hus och områden och vart varenda liten möbel i huset är placerad. Det var rätt kul och rätt var det var så stod Andreas i fönstret och glodde in och blev så nyfiken att han var tvungen att komma in och kolla om det var så att vi skulle möblera om eller vad det var frågan om.
Det finns mycket minnen här, det går inte att komma ifrån. Synd bara att alla inte är lika bra.


Gårdagens händelse var klockren när jag sa till Terra att Vanja inte tänkte göra examinationsuppgiften och Vanja tillade; "Nej, jag skiter i den."
Terras ögon liksom flög upp från skärmen och hon såg så himla glad  ut att det var komiskt. Hon försökte inte alls dölja sin glädje över att inte vara sämst när det gäller den där examinationsuppgiften. Hahahaha.

Egentligen kanske inte kemin har gjort sig förtjänt av ett farväl, men jag kan utan att ljuga säga att jag verkligen inte kommer sakna den kursen heller. Det är nog den jag kommer sakna allra minst.

 



Terra säger: Sandraochjagharslutatgöramellanslagtillvarandranärvichattar.

Tove säger: Hahaokejnormalt.

Terra säger: Ajamenjagskagåtillstalletnu.

Tove säger: Okejgördetdu.

Terra säger: Ominaridbyxorgicksöndersånumåstejagköpanyavitawihoo.

Terra säger: Hejdå

Tove säger: Stackarsridbyxor.





Danmark


Skolan var hur bra som helst och alla var snälla och det var fint och tydligen kommer jag hamna i en jättebra klass.
Mondi fuskade när vi spelade kort och Stine blev våldsam och Lukas var söt och ville att jag skulle leka med honom hela tiden.
På kvällen kom Harry och partyprissen med de rosa skorna.

Det var lite som på lejonkungen, när Mustafa visar Simba hela kungariket och säger att "en dag ska allt det här bli ditt." Inte som att allt det där ska bli mitt, utan mer som att jag ska bli en del av allt det där.
Det var så mycket nytt och samtidigt så vanligt.

Men det var danmark, det var æ och ø, det var röda och vita vägskyltar, det var lycka rakt igenom och det enda jobbiga var att åka därifrån.


Dagens danskaord; Guf.
Det är det där skummet vi brukar ha i kokosbollar, och i Danmark kan man få det på mjukglassen. Lite halvskumt. Haha, är det inte otroligt vilken bra humor jag har..






Kan fortfarande inte fatta att jag kommer vara där om två månader.

Sovmorgon


Jag har haft sovmorgon hela den här veckan. Mm, underbart!

Hur irriterande är inte den där reklamen när det är en tjej som ska ringa till vodafone och kommer till telenor?
"Men asså. hallå.. är vodafone där eller?!"
"Vodafone har bytt namn till telenor."
"Men asså.. har ni fortfarande den där samsung x660?"
"Ja, men den är billigare nu."
"Men.. vadå billigare?"

Men herregud, vakna till liv. Vadå billigare? Suck. Det är ju nästan så att man vill byta från vodafone för att den där reklamen är så pinsamt dålig. Sorry, jag menade såklart telenor..

Nu ska jag göra i ordning mig för att fara till skolan. Bara roliga lektioner idag, engelska och spanska.


Au revoir!

onödigt

Igår cyklade jag 2,3 rundan igen men den här gången blåste det utan bara helvete så det blev ingen ny rekordtid. Det var riktigt jobbigt men man blir ju pigg efteråt.

Idag har jag varit på den absolut mest onödiga lektionen i världshistorien. Dessutom var det den enda lektionen på hela dagen, vilket betydde att jag åkte fram och tillbaka till kista i onödan. Sånt känns ju alltid lika bra.
Annars har jag pluggat kemi och en massa andra saker som egentligen är för tråkiga för att ens bli nämnda här.

Imorgon ska vi ha nationella provet i engelska, muntliga delen. Om Anna är frisk.

På torsdag åker vi och på fredag är vi framme i DANMARK baby!
Lycka!




Igår när vi handlade så fick pappa för sig att vi skulle köpa varmkorv, och det var inte vilken korv som helst utan någon riktigt mystisk sort som var alldeles..gropig.

Pappa; "Men de här då?"
Jag; "Nej fy! Ser du inte hur de ser ut, som de har massa finnar!"
Pappa; "De ser ut som Lordi."




 

Veckans plågsammaste lektion


Ja, jag härmar Anna med överskriften. Men det är sorgligt nog sant. Det är rätt tragiskt att man tänker på svenskan som en enda lång rast. En och en halv timme att skriva blogg, msn:a och skratta åt många men extra mycket åt vissa.
Nyss fick vi lyssna på en låt som handlar om blod. Blod från olika ursprung. Tattarblod, negerblod och ukrainskt blod som en flod, sjöng hon. Jag skämtar inte, det är sant! Det får vi lyssna på i skolan! Mucho tragico.

Jag har på tal om ingenting aldrig varit så här törstig i hela mitt liv! Munnen är som en öken. Måste ta en sväng till personalrummet på rasten.
Den 10 juni tar Sandrakusinen studenten. Jenny har planerat att bli full som en kastrull, vilket inte är speciellt ovanligt.


Förresten verkar dissa Terra oss idag. Himla skolkis asså! Stackars henne som missar kemin med tanke på det stundande slutprovet. Håhåjaja.

Snart är det sommarlov i allafall.
Och jaaaaag ska till Danmark på torsdaaaaaaaag!




Dalarna !

Klockan fem i fredags bar det av och hela bilresan ältade vi nationella matteprovet och Pers halvt grät för att hon befarade att detta prov skulle sänka henne i matte. När vi kom fram dammsög vi bort gamla flugor och spindelnät ur fönstrena. Sen somnade vi och jag drömde två helsjuka drömmar om bussresor hem från skolan och träningsläger med friidrotten.

På lördagen åkte vi in till Mora The City och shoppade skor. När vi kom hem trotsade vi regnet och gav oss ut i kanoten för att meta. Men först grävde Pers upp maskar med ett par rosa luddiga vantar.
Väl ute på sjön, eller floden, så upptäckte vi att det var totaldött som i graven. Det kom fram ett par yngel och nafsade på våra maskar men det var också allt.
På kvällen åt vi grillat och kollade på melodifestivalen. Pers ringde på Lordi och jag var solidarisk nog att rösta på Danmark.

På söndagen så tog vi en fisketur till och det var precis lika dött i floden den här gången. Vi roade oss med att paddla runt och sola och ta kort på allt som rörde sig. Vi ägnade ganska mycket tid åt att försöka fotografera virvlar vilket resulterade i ett par ganska häftiga kort och en rätt rejäl kramp i armen för min del.

När vi skulle åka hem åkte vi förbi någon syssling till Pers. De bodde på en riktig bondgård och var verkligen en äkta dalafamilj i ett nötskal! De hade en hund som sprang runt och eftersom jag är livrädd för hundar jag inte känner så kommer de alltid fram till mig. Den här var inget undantag. Jag vred mig som en mask för att slippa undan den och väste ilsket till Pers att jag aldrig skulle följt med om jag visste det här. Hon bara skrattade åt min skräck.
De hade två söner i blåställ som höll på att klippa gräs och spola rent en traktor. Det hängde något mystiskt likt grisskinn i en tråd på väggen och jag förstod inte ett jota av vad de sa.




5 saker jag tycker om med Pers;

- Hon är inte alltför seriös.
- Hon tycker om samma musik och böcker som jag.
- Hon snarkar inte.
- Hon har samma dygnsrytm som jag.
- Hon använder de skönaste förkortningarna. (Ex "Mulle" åt mulltoan.)


Och vad var den fulaste refrängen på melodifestivalen?
"Knäppis, ge mig din mun!"
Översatt av Tove.




The end of Matte B !

Idag hade vi nationella provet och det betyder alltså att matte b är över för vår del! Jihaaa!
Provet gick bättre än förväntat måste jag nog säga. G-delen gick rätt så dåligt, jag skrev rätt men blev nervös och ändrade till något annat. Usch. Men sen andra delen, med vg och mvg frågor.. det kändes mycket bättre än vad jag trodde. Jag fick en fråga jag hade klarat innan och det gjorde att jag blev värsta fylld med självförtroende och då var det bara att räkna på. Det bara rullade på och jag löste i alla fall ut alla. Det var betydligt mer än vad jag hade hoppats på att jag skulle klara!
Men det var jobbigt att sitta där och räkna i fyra timmar. Jag fick hur ont som helst i nacken och axlarna och kramp i fingrarna. Sen var det någon som fick feta hickan också och det var ju inte nådigt irriterande att sitta och lyssna på! Hahaha.
När det hade gått lite drygt tre timmar kom Mazdak in och konstaterade förnöjt att det var ett litet gäng kvar. "Jaa, så då ser man. De elever som satsar på mvg är de som sitter kvar till klockan ett."
Hell yeah att vi gör.
Men tänk om det är någon som är hur duktig som helst och även racersnabb på att räkna! Man behöver ju inte vara ett mvg-barn bara för att man sitter kvar längst, det kan ju vara så att man bara är seg..


Vi har i alla fall avklarat matte-b kursen! Lycka!
Farväl kära matte b, jag kommer verkligen sakna dig.. INTE!


Tova

Tova har känt sig halvt utanför för att jag aldrig nämner henne här och när hon dessutom fyllde år igår och jag inte ens skrev grattis var det liksom droppen. Jag undrar om hon någonsin kommer att förlåta mig, men jag hoppas att det här inlägget hjälper.

För er som inte vet har Tova;
- Ett väldigt roligt andranamn
- Världens bästa minne
- En förmåga att babbla så mycket på träningarna att tränarnas öron nästan trillar av.
- Samt en kapacitet att springa nästan hur fort som helst.


Omöjligt att inte gilla henne alltså. Träningarna skulle bli mycket tråkigare om hon inte var där och berättade konstiga historier och föreslog knäppa idéer, som till exempel att vi borde anordna en mångkamp när alla tränare ska tävla, och vi ska titta på. Haha.

Grattis i efterskott!

61045-26


Redovisning

Dagens första ägande citat (från Anna);

"Alla som har lust att hånskratta åt någon skulle kommit på min samredovisning idag.."


Bara för att 
hon inte fick igång sin powerpoint och att sen hennes dator förvärrade det hela lite till genom att sätta sig i viloläge mitt i allt. Haha, det var allt lite kul det. Men vadå, vi fick ju mvg alla tre och det är väl ändå det som räknas.
Jag snackade på om Östersjön och det gick väl helt okej.


Dagens andra ägande citat;

På redovisningen:
Anna; "Jag kör efter Therese."
Terra; "Jag kör när jag har dött."

Hahahahahahahahaha!

Terra hade laddat hem "Genom allt" med Carola och hon hade inte lyssnat på den innan Anna fick den. Döm Annas besvikelse när det visade sig att det var någon slags kör-version i klassisk anda. Det lät verkligen inte vackert. Jag som trodde att den låten inte kunde bli sämre. Hahaha.
Men man kanske borde lyssna lite på körcarola idag för att värma upp inför ikväll. Hahahaha igen.
Apropå ingenting sprang jag tjugo stycken intervaller igår istället för tio eftersom jag kände mig så pigg.
Nu har vi matte och sen ska jag labba med Oskar. Ensam. Ja, jag säger då det. Vad gör jag inte för att få komma till landetdärdepratarsåkonstigt.

På ett sätt älskar jag matten nu eftersom vi har ett uppdrag att slutföra. Vi ska lyckas om det så ska bli det sista vi gör. Tur att Anna tar lika allvarligt på såna här fåniga saker som jag.

Imorgon bär det av till DALARNA baby! Det kommer antagligen regna hela tiden men vi ska plugga biologi och bada och fiska och titta på melodifestivalen, jajamensan!
Just nu tycker jag om livet SÅ HIMLA mycket.



ett litet äventyr mitt i vardagen skadar aldrig

Idag på spanskan blev jag och Vanja så otroligt törstiga (och trötta på spanska) så vi bestämde oss för att gå och dricka. På väg genom korridoren kom en kille från vår historia och försökte övertala oss att vara med på någon bild han skulle ta. Vad är det med alla dessa mediaelever undrar jag!? Så fort man stöter på någon ska de prompt få en att vara med på kort! Både och jag och Vanja hatar att bli fotograferade så vi avböjde vänligt men bestämt och gick vidare med tjatisen hängandes efter oss. När Vanja gick på toa och jag stod utanför hände dock det som inte fick hända. De kom IGEN och började tjata och eftersom jag inte kan stå emot lika bra utan Vanja så jag gav till slut vika och följde med dem in till fotosalen.
Där skulle vi typ bygga en mänsklig pyramid genom att stå på alla fyra på varandra. Helt sjukt såg det säkert ut och det såg även Vanja ut att tycka när hon hittade mig där inne. Och vi var ju mitt i en spanskalektion!
I alla fall knäpptes det några kort, men de var tydligen för mörka så vi fick ta en paus. När vi försökte gå därifrån blev vi stoppade och lovade att en ny kamera skulle anlända snarast. Medan vi väntade fick vi i alla fall höra några underhållande blondinskämt.
Till slut tröttnade jag och Vanja på att vänta och smet ut. Vi gömde oss bakom skåpen för att inte tjatisen skulle se oss och domdera oss tillbaka. När han till slut såg oss hann jag springa undan men Vanja blev fångad och släpad tillbaka. Jag stod kvar medan Vanja ropade "Neeeej! Tove!" och precis då kom svenskaläraren i korridoren och mumlade lite drömskt att jag inte ska nöja mig med något annat än mvg i svenska A. Jag fattade ingenting men svarade snällt att nej då, det ska jag inte.
Sen kände jag mig lite skyldig att försöka rädda Vanja från tjatisens våld. Hon stod ganska nära dörren och när han tittade bort drog jag med mig henne ut och vi sprang som galningar genom korridoren. Det är ju glasväggar i klassrummen längs med korridoren och det måste ha sett väldigt konstigt ut när vi dundrade fram. Som tur var hade de flesta lektioner så det var tomt och fint att springa i korridorerna. Älskar att springa där alltså. Man får upp en så himla bra fart. Vi höll på att springa omkull Andreas som just kom ut från lärarrummet och han tog förskräckt ett steg tillbaka och höll upp händerna som värsta rånoffret. Han ropade något efter oss men vi svängde 90 grader vänster och kom till slut fram till spanskan där alla satt som frågetecken när vi dundrade in och flåsade och höll på att skratta ihjäl oss.
"Det tog väldigt lång tid för er att dricka", sa Jessica.
"Jaa..", sa vi. "Vi blev tillfångatagna."



Miss SMÖR!



Ett kort utdrag ur Annas skolarbete om kubakrisen;
"Denna del av texten beskriver en John F Kennedy med sviktande förtröstan till sina medarbetare, och även osäkerheten gnagande på sinnet över hur hela denna kris kommer att sluta."


Hahahahahahahaha! Snacka om att försöka låta som värsta historikern!
Men lärarna gillar det säkert, så varför inte? Vi kanske alla borde ta efter Anna och sakta men säkert omvandlas till professorer med centimetertjocka glasögon. Vi kan ju i alla fall försöka låta som det, så har vi säkert spikade mvg hela bunten.

Men ändå. Hahahahaha.

ja.. älska.

Ja, jag vet, det var bara typ tre timmar sen jag skrev sist men jag tycker det har hänt så mycket roligt att jag bara måste få skriva ner det här. Först försökte vi genomföra en liten kupp mot alla dessa citat på svenskan, vilket verkligen inte lyckades. Vi blev förrådda av En Av Våra Egna, det vill säga Terra. När Anna och jag berättade om vår lilla plan som hon så svekfullt hade förstört, erbjöd hon sig snabbt att gå och sudda bort sitt citat från tavlan. Hahaha, vi kan visst driva henne till att göra vad helst vi vill.
Anna och jag försökte få r och v att be svenskaläraren att få sluta tidigare, vilket de såklart inte vågade. De skyllde på att man kunde få DÅLIGA BETYG! Vi kunde inte tro våra öron. Sämre betyg för att man frågar om rast och att få sluta tidigare! Hahahahaa det är ju faktiskt skrattretande. I så fall skulle Anna definitivt ha IG i alla ämnen nu.


Dagens händelse var när Terra av ren rutin kastade bak sitt tuggummipaket till oss när hon själv har tagit, eftersom hon vet att vi bara skulle börja skrika efter det annars. Hahaha, på skolavslutningen måste vi köpa typ hundra tuggummipaket till henne för att kompensera vårt snyltande.

Dagens diss var när Maggan, svenskaläraren, totaldissade Anna i typ alla hennes förslag. Hon liksom låtsades lyssna på någon annan och skrev upp dens förslag istället. Inte för att Anna är världens mest seriösa på svenskalektionerna, men herregud, vem är det?
Om jag säger att vi förra lektionen läste Nils Karlsson Pyssling HÖGT hela lektionen, och den här gången läste högläsning ur ett häfte om indianer på danska, så fattar ni kanske.


Vi läser nästan varandras tankar och skrattar hela tiden. Jag älskar att gå till skolan nuförtiden. Det har aldrig varit så här kul.

tragiska liv

Anna sitter just nu och är helt deperimerad över att vi nyss spenderat vår håltimme framför datorn istället för att springa ner till centrum. Vanja gick på shoppingrunda ensam och när hon kom tillbaka fick Anna en smärre ångestattack. Hahaha.
Hon har just upptäckt att hon har blivit den datanörden hon lovade sig själv att hon aldrig skulle bli.
Själv är jag ganska stolt.

Nu har vi svenska och det lyfter ju inte direkt upp det halvdeperimerade tillståndet. Kemi är väl heller ingen höjdare. När jag tänker efter är jag inte speciellt förtjust i måndagar över huvud taget.

Fy, den här svenskan tar verkligen priset! Det är att bli torterad till döds, fast långsamt.
Imorse ramlade min dator i golvet förresten! Jag fattar inte hur det gick till, men den måste ha bestämt sig för att testa hur det var att hoppa dator-bungyjump.. utan lina. Rakt ner i golvet brakade den i alla fall och jag bara såg för min indre syn hur alla mina bilder och skolarbeten försvann ner i ett svart hål. Men den höll och allt var kvar. Tack gode gud för det.
Alldeles nyss fick vi lyssna på en låt på danska. Varför är det nog ingen som vet. Roligt lät det i alla fall. Mindre bra låter det i alla fall när Maggan ska försöka snacka danska. Mina danska gener blir lätt illamående där. 
Och sen fick vi värsta danska-häftet och skulle läsa högt! På danska! Hahahahahaha! Helt sjukt alltså, men bra träning för mig.  


Vanja och jag berättade att vi var med i skol-if i broskolan.
Anna; Var Therese med?
Vi; Nej..
Anna; Nej hon var väl med i häst-if.


Hahahaha! HÄST-IF! Ja, det skulle passa Terra som handen i handsken, den saken är klar.



Duathlon-SM och hagel

Imorse var jag upp klockan åtta för fan. På en söndag. Det har väl aldrig tidigare hänt i universums historia.
Mitt i tävlingen började det HAGLA som aldrig förr. Och där stod vi i värsta sommar-utstyrseln. Lyckat. Men som pappa och jag brukar säga, det är bara att skratta åt eländet. Det gjorde jag också. Och skrek åt moder natur att det faktiskt hade skett ett missförstånd. Det här är sverige, inte nordpolen.
Harald fick i alla fall brons och pappa kom 10:a. Jag blev sur på mitt lår för att det gör livet surt för mig. Det såg askul ut att tävla. Jag vill också!
Efter tävlingen fick pappa nån slags återhämtnings-behandling med hjälp av elstötar i musklerna. Det såg hur kul ut som helst där han satt och musklerna bara spändes av sig själv. Hahaha.
Sedan åt vi middag hos mormor och morfar och kusinjocke var där och höll på som han alltid gör. Han kan leka i timmar med sig själv tack vare sin omänskliga fantasi. När mormor skulle spela bingolotto ville han prompt ha en egen bricka så han ritade en åt sig.

När vi åkte hem fick vi reda på att pappa aldrig har kört för fort eller fått böter i trafiken. Förutom p-böter då.
Harald; Men har inte du fått en tillsägelse för att du körde för sakta en gång?
Pappa; Jo.
Jag; Varför det?
Pappa; Hm.. de tyckte att jag stoppade upp trafiken.
Jag; Men varför skulle man vilja köra för sakta?!
Pappa; Men alltså, det var ju i norge, högt upp på en liten bergsväg.. jag ville ju titta på utsikten..

Hahahahaha. Titta på utsikten! Så att hela trafiken stoppades upp! Ja, vad säger man.. Det bästa är att bara skratta åt eländet.





Genetikfilm och hjortbesök

Idag när jag skulle gå in och hade händerna fulla så öppnade jag dörren med foten. Hej smidig!


Annars har jag inte tränat eftersom jag är sämst. Eller jo, lite styrka och stretch har jag lyckats med.
Snart klarar jag att hänga med armarna raka i ringarna och dra mig ända upp tills händerna är i axelhöjd. Ursäkta om det låter lite puckat men jag ska ta kort nån gång så ni får se. Jag måste bara klara det alltså! Det är irriterande att pappa och Harald kan men inte jag.

Jag såg en film idag med genetik och evolution och det var intressant och asbra för mitt kommande prov.
Gah! Jag råkade just kolla upp och det står en hjort precis utanför fönstret och glor på mig! Hahaha jag blev fett rädd och bara hoppade till. Usch värsta psykningen att den glor sådär. Jag försökte ta kort men den sprang bort när jag öppnade fönstret. Nu står den precis så långt bort att jag inte kan fota den, men precis så nära att den fortfarande kan stirra på mig. (Vilket den gör.) Jag kan lova att den hånskrattar och viskar till sina kompisar att det är fritt fram eftersom det bara bor fotograferande mesar i det här huset. Den viskar självfallet på hjortiska.

Det är ganska kul att bo på landet ibland.


Over and Out.

Excursion i hagaparken

Det började med att Oskar tvingade alla att bära något på färden, typ en bok eller en håv, och vi gömde oss bland skåpen för att slippa. Vi försökte även tvinga Rickard att bära, stackarn. Bara för att han är så stark, tyckte vi.
I alla fall så hittade Oskar oss men eftersom vi är som vi är och faktiskt hans elever, så skrattade han bara och lät oss slippa. Förutom Anna, som blev påtvingad en påse med luppar. Hahahaha! Luppar! Det var 19 stycken i påsen, som såg ut som en bageripåse, och Anna hade ansvar för dem och fick betala om någon kom bort. Det ansvaret lämnade hon snabbt över till Vanja. 
Sen gick vi till Helenelund och missade precis tåget. Där skrattade vi lite åt Vanjas skolkort eftersom hon ser så glad ut och mest skrattade Oskar. Anna tyckte att vi ska börja kalla Oskar för Orre och hon blev ännu mer förtjust i det förslaget när jag berättade att orre är en hönsfågel. 

Vi fick även ett litet mysterium, när är Lina född?

Lina; Jag har fyllt 17 redan.. i april.
Rani; Nej jag svär, hon fyller i maj!
Vi; Men hur länge har ni känt varandra?
Rani; Sen fyran..
Vi; Men då måste du ju veta när hon fyller!?
Rani; Ja, jag vet! I maj!
Lina; Nej, det säger du bara för att du vill vara äldre än mig! Det är april!
Vi; Okej, vilket datum då?
Lina; ...april!


Hahahaha!

Sedan kom vi i alla fall fram och gick den sista biten. Vi hade alla skäl i världen att undra om vägvalet verkligen var så genomtänkt.. Som ni ser nedan så verkade det inte direkt som att Johan Den Ansvarige hade speciellt mycket koll. Det måste ha sett roligt ut när typ 50 elever störtar över vägen och kastar sig över räcket.


När vi äntligen var framme i hagaparken var det bara att ta fram de medhavda lupparna och kolla på småkryp. Sen var det historia och Gustav III, svenska och bellmansånger och geografi och rullstensåsar. Ganska nice och; Vi hade i alla fall tur med vädret. 





Älskar verkligen de här puckona..


Eev, uteträning och klädleverans

Som ett litet svar på Eve, som tydligen tycker att min blogg är dagens höjdpunkt. Haha.
Jag vill också ner till nyköping, men du vet ju hur pers är! Omåttligt seriös alltså. Men det blir ju Winnerbäck i alla fall. Ja, grymt är bara förnamnet!
(Klart jag solar lugnt, jag har ju en sån enorm ledning i brunligan!)

----------------------------------------------------------------------------

Idag fick vi våra kläder från La Redoute. Jää.
Pappa står och lagar sån slags energi-tränings-godis med choklad, flingor och honung och nånting annat. Det luktar lite skumt men det blir nog gott. Man får tydligen bara äta om man har cyklat 5 mil eller sprungit 15 km. Säger han alltså.

Igår var vi ute på träningen. Det var skönt och varmt och jobbigt att cykla dit. Och för att inte tala om hem. Kalmarbacken är inte nådig men Kenneth säger ju att allt som inte dödar härdar. Så man får väl tro på det.
På styrkan när vi nästan var klara, och hade kört igenom lår, armar, mage, rygg;
Kenneth; "Är vi klara eller är det någon kroppsdel ni saknar?"
Jonte; "Ja, hjärnan."
Kenneth; "Ja men nu menar jag träningsmässigt, inte rent privat."
Hahahaha.

Och Pers och jag trodde att vi såg ett mosat djur på väg hem från träningen så vi vart tvugna att cykla tillbaka och kolla. Det visade sig vara en bit av ett däck.


Solsken, kläder, en ny bok, mondi, smukke stine, alla älskade puckon i kista, gräsmatta, sovmorgon, uteträning, pers, winnerbäck med e, danmark, lite lagom längtan.
Jag behöver inget mer än det här.


Brothers in Arms är ju så bra att man gråter nästan.
Och jag ska till Danmark. Den 25.



rekord !

Idag slog jag rekord på 2,3 banan. 46.50 blev den nya tiden vilket är 7 minuter bättre än den gamla. Men så var det ett tag sen jag körde den där banan också. Vi fick dock stanna vid en korsning för att det kom en bil dundrandes så utan den hade tiden kanske blivit ännu bättre. Jag har sagt det förut, men jag kan gärna säga det igen; Jag älskar att cykla!

Nyss hängde min dator sig på ett sätt den aldrig har gjort förut så jag är lite halvorolig för att den ska göra det igen innan jag har hunnit skriva klart det här..

Idag klarade vanjisen och jag i alla fall religionsprovet. Det är så, man känner på sig när man har klarat ett prov. Och Andreas mixtrade med fröpåsar och körde robotstilen mitt på provet och Oskar hjälpte oss att hitta galapagosöarna med hjälp av satellitbilder. Haha det här har jag säkert också sagt många gånger men våra lärare är helt oslagbart bäst!
"Sommaren i city, nittonhundranitti", var det också en viss religionslärare som envisades med att sjunga hela dagen, även mitt i provet. Hahahaa.


"Frågan är vad alla dessa får får för konsekvenser."

Av en viss handledare angående Annas examinationsuppgift om Gotland.


B ä s t !

ute !

Älska älska älska att vara ute!
Just nu skulle jag kunna vara ute dygnet runt. Jag skulle vilja göra allt ute. Äta, läsa, sova, ja allt. Speciellt sova. Jag sover verkligen bäst ute, under bar himmel. Det är tryggt på något sätt. Och så går det så lätt att andas.

Idag har jag inte gjort någonting speciellt förutom att ligga ute precis hela dagen fram till klockan halv tre. Höll nästan på att få lite solsting där. Sen cyklade jag till gd och därifrån åkte vi till bosön. Snacka om onödigt att åka fram och tillbaka till lidingö och träna inne när det är så här vackert väder ute! Och ännu mer onödigt skulle det bli. Det gick knappt att värma upp och när vi skulle springa stegringslopp fick jag gå av och sen sitta och stretcha och titta på de andra i två timmar. Det var ju kul. Jag vet inte vad det är med min före detta brustna muskel i baksida lår men enligt nån kille på bosön som tydligen är massör, så kan det vara ärrbildning på muskeln och det måste man jobba med. "Fan vad jag är trött på att jämt ha ont överallt", skrek jag inte. Istället nickade jag och sa att det ska jag göra. För det ska jag ju.

Men ibland undrar jag om jag inte borde lägga av med träningen, för ju mer jag tränar desto ondare får jag. Knät, baksida lår, sned ryggrad och två alltför motstridiga lungor. Det bådar liksom inte jättegott direkt.
Men Tova och jag diskuterade i alla fall mammor av alla dess slag och lite pappor också och jag lovade henne att skriva det här. Haha.


Over and Out.




Ice Age 2

Igår såg jag Ice Age 2 med Jenny och den var ju hur bra som helst! Snudd på bättre än ettan. Bäst av allt var ju pungråttorna såklart. Filmen får högsta betyg och jag kan verkligen råda er som inte har sett den att göra det så fort som möjligt!

Andra delen på nationella engelska gick om möjligt ännu sämre än första, de pratade jättefort och sluddrigt och med konstig dialekt och om ointressanta saker. Tacka vet jag spanska, ingenting mot det där!

Idag ska jag inte göra nånting alls. Har så ont i knät och ljumsken sen torsdags så jag kan knappt gå. Ska nog gå ut i solen och läsa lite. Sen ikväll är det ju högsta domstolen. Haha, jag kan inte rå för att jag älskar såna där program. Min humor i ett nötskal som man så vackert säger.
Sen apropå ingenting vill jag ha mina kläder från La redoute nu. Tack.


"Du kanske är delvis pungråtta!"


Hahahaha.

 

Fredag och nationella provet

Klockan är nu 10.30. Men min dator går ju tre minuter före så egentligen är den väl 10.27. Jag lovar att det är på lärarnas begäran alla elevers datorer går före, för att vi ska komma i tid till lektionerna eller nåt.
Jag har nyss gjort nationella provet i engelska och fy fasen vad svårt det var! Usch jag fick chansa på jättemycket. Spanska var ingenting mot det här! A, T och V är fortfarande kvar där inne. Undrar hur det går för dom.
Nu rör terry lite på sig. Jag tror hon är klar. Om en kvart har vi hörförståelsen och sen ska vi äta och träna på dramat. Kanske jobba lite matte. De 63 uppgifterna lockar.. inte. Men matte kan vara kul om man väl förstår.
Och vi har ju ett mål nu eller hur Anna?

Nu är tiden utee för mina små segisar. Läraren säger att alla måste lämna in. Hihi.
Så nu ska vi nog ta ett varv runt skolan.

Over and Out.

Temaskolk och 2 mil cykel

Nu ska jag skriva lite roligare för Tova tyckte jag skrev så tråkigt sist. Hon är inte nådigt hård hon. Men ärlig.
Hon trodde förresten inte på mig när jag berättade att pappa vunnit VM-silver i H45 i triathlon. Jag svor på att det var sant och försökte förklara att triathlon är en väldigt liten sport i sverige, men hon såg fortfarande lika skeptisk ut. Lasse, hennes pappa, sa att det berodde på att hon var avundsjuk för att hon inte kunde skryta över sin pappa. Haha.

Träningen för övrigt kändes helt usel. Jag kändes helt usel. Oftast blir jag glad av träningen men idag var det verkligen som att springa i tuggummi. Lungorna vill inte, de vägrar ta emot luft. Jag fattar inte vad jag har gjort emot dem, varför de inte kan samarbeta. 
Vi cyklade i alla fall 2 mil, en mil fram och tillbaka till träningen.
Apropå ingenting har jag absolut inte glasögon men Tovas teckning går liksom lite djupare än det synliga. Glasögonen satte hon dit för att jag tydligen är så smart.

Skolan idag var helt okej. Det var hur varmt som helst i solen och på matten åt vi av Annas födelsedagspresentchoklad och skrattade åt allt och alla. Speciellt åt vissa. Ett häfte med 63 matteuppgifter fick vi också, och sen struntade vi i temat därför att det var onödigt. Ansåg vi, och vi har ju alltid rätt. I alla fall jag. Jag är ju släkt med mondigeniet och det ligger i vår släkt att alltid ha rätt och vara bra på allt.


Nu ska jag sova. Eller kanske ta mig en kopp te. Har inte sovit så här tidigt på år och dag och inte druckit te för den delen heller.


"Han tuggar tuggummi som om han skulle tugga ihjäl en sten!"


Klockrent. Älska Anna. Hahahahahahaha.


Over and Out.


En lektion och solsken

Idag hade vi bara en lektion. Engelska. Jag kom hem tidigt och städade fast ingen märker det.
Solen sken och jag låg ute och halvsov i värmen. Sen sprang Harald och jag.
Det gör ingen skillnad vad jag tycker eller mår dåligt av för jag är ändå bara bortskämd. Att sova om nätterna är inget man kan begära längre. 

Det spelar ingen roll vad jag vill för det kommer aldrig hända igen.
Men förutom det vet jag ingenting.

La Redoute och Tovateckning

Shaa igen!
Tvätten blåste bort så pappa vart tvungen att gå ut och ta in den. Jag var nyss ute och hängde upp en ny omgång för den som är intresserad. Det skiner sol från klarblå himmel i Danmark. Orättvist. Fast jag älskar i och för sig vinden, det blir så lätt att andas.
Annars har jag shoppat på La Redoute för alldeles för mycket pengar. Undrar hur mycket den räkningen slutar på. Men det är kul.
Tova har ritat en teckning av mig. Är det inte likt så säg?


61045-2


Storm, javisst

Heluu!
Har just varit ute och hängt upp tvätt och herrejävlar vad det stormar! Tvätten åkte ner flera gånger trots att jag hade klädnypor så det var bara att svära och hänga upp igen. Haha, det kommer väl sluta med att jag går ut och ska hämta in den om en stund och varenda plagg har blåst till skogs. Det skulle allt vara lite kul det. Speciellt eftersom ingenting av det var mitt..

Igår cyklade jag en timme och gjorde sen styrka. Japp, det var jobbigt. Precis som det ska vara.
Och herregud, jag kom just på att jag glömde mejla examinationsuppgiften igår! Ooooops.

Åh nej snart är långa helgen slut. Fast det är ju bara 3 dagar i skolan denna vecka. Jihaa.

Over and Out.